Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица приема френския Безие за Шампионската лига

Спорт

Марица приема френския Безие за Шампионската лига

Марица приема френския Безие за Шампионската лига - Tribune.bg
Снимка:

Нова надежда за постигане на историческа първа победа на наш женски отбор в груповата фаза на най-елитната клубна надпреварa

Пловдив и България отново се готвят за голям мач от волейболната Шампионска лига на Европа. Тази вечер (20 февруари) от 18:00 б.в. първенецът на България Марица (Пловдив) посреща първенеца на Франция Безие (Безие) с нова надежда да постигне историческа първа победа на наш женски отбор в груповата фаза на най-елитната клубна надпревара.

Срещата е от предпоследния пети кръг в Група А от Шампионската лига. Към момента Жълто-сините са четвърти в класирането, докато гостенките от южна Франция заемат третото място с една победа от четири изиграни мача. Тази победа е именно срещу българския тим – в първия кръг Безие надигра у дома Марица в три гейма. Въпреки че това са единствените три гейма, спечелени от френския тим в групата досега, поне на теория момичетата на треньора Фабиан Симонде все още имат шанс за класиране на четвъртфиналите.

Волейболистките на Марица вече нямат и теоретичен шанс за продължаване напред в състезанието, но жадуваната вече втори сезон първа победа в груповата фаза е достатъчно голяма мотивация, както за тях да се раздадат на терена. Всеки, който си закупи билети и за двата оставащи мача на пловдивчанки в състезанието – срещу Безие и срещу германския Алианц МТФ (Щутгарт) другия вторник, ще получи и подарък – фен-артикул на Марица.

Докато търсят първия си успех на европейско ниво, момичетата на наставника Иван Петков продължават да са непобедими на домашната сцена. Те имат само един загубен гейм в общо 11-те изиграни досега мача от началото на сезона в Националната волейболна лига. Спечелиха убедително и единствения си досега мач от турнира за Купа България, в който те също имат да защитават трофея си от миналия сезон.

Отборът на Безие участва в Шампионската лига за втори път, след дебюта си през сезон 2013-2014, когато не успява да запише нито една победа в своята група. През пролетта на 2018 година Безие стана шампион на Франция за първи път в своята история. В последните две години този отбор е и финалист за националната купа. От 2012 година насам, вече седми пореден сезон, е редовен участник в европейските клубни турнири. В момента заема пето място във временното класиране във френското първенство с 10 победи и 31 точки от 17 изиграни срещи. Безие отпадна от борбата за националната купа след като в четвъртфинален сблъсък миналия месец допусна пълен обрат от 2:0 до 2:3 гейма срещу тима на Нант (Нант).

Срещата Марица – Безие ще бъде излъчена пряко по Diema Sport 2 HD, както и по новата онлайн телевизия на ЦЕВ EuroVolleyTV.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати