Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица с тежък жребий за Шампионската лига

Спорт

Марица с тежък жребий за Шампионската лига

Марица с тежък жребий за Шампионската лига - Tribune.bg
Снимка:

Соколов срещу Сеганов при мъжете



Българският волейболен първенец Марица (Пловдив) попадна в Група Е от четвъртия кръг в Шампионската лига, отреди тегленият преди малко в София жребий за груповата фаза от най-престижния европейски клубен турнир.

В групата са руският шампион Динамо (Москва), френският шампион РК Кан (Кан), където играе бившата волейболистка на шампионките Мира Тодорова, и Уралочка-НТМК (Екатеринбург, Русия).

В група А са турският Еджзаджъбашъ ВитрА (Истанбул), Будовлани (Лодз), ЛП Сало (Финландния) и победителят от двойката Оломуц – Химик (Южни). Група В противопоставя Вакъфбанк (Истанбул), Локомотив (Калининград), Нова Браник (Марибор) и Савино дел Бене (Скандичи).

Европейските шампионки от Игор Горгонзола (Новара) с капитанката на националките Елица Василева в състава ще играят в група С срещу ЛКС Комерсеокон (Лодз), Алианц (Щутгарт) и Фенербахче (Истанбул). В група D вицешампионът в Шампионската лига Имоко Волей (Конеляно) се изправя срещу френския Нант, румънския Волей Алба-Блаж и победителя от двубоите между Партизани (Тирана) и Обуда (Будапеща).

Жребият беше изтеглен за първи път в България. Волейболната легенда Франческа Пичинини участваше в тегленето на жребия. На по-късен етап ще стане ясна програмата за двубоите, а първите срещи ще се играят на 19, 20 и 21 ноември.

При мъжете ще има българско дерби в една от групите.

Националите Цветан Соколов и Георги Сеганов и отборите им Зенит (Казан) и Халкбанк (Анкара) ще се изправят един срещу друг в срещи от група С на надпреварата. Това отреди жребият, част от програмата на ежегодната Европейска волейболна гала, проведена в в зала „Киото“ в хотел „Маринела“ в София. Останалите им два съперника в групата ще бъдат белгийският Грийнярд (Маасейк) и полският Ястжембски (Венгел).

В група А на този етап също има българско участие – чешкият шампион Ижхострой (Чешке Будейовице) с Мартин Мечкаров в състава ще играе срещу италианския първенец Кучине Лубе (Чивитанова), Фенербахче (Истанбул) и Итас Трентино (Тренто). Група В среща руския шампион Кузбас (Кемерово), Берлин Рисайклинг Волей, АХ (Любляна) и Факел (Новий Уренгой).

В група С ще се борят вицешампионът на Италия Перуджа, полският Пройект (Варшава), френският Тур и победителят от предстоящата квалификация в средата на ноември. Група D изправя един срещу друг полският ЗАКСА (Кенджежин-Кожле), немският Фридрихсхафен, белгийският Кнак (Рьозеларе) и победителят от другата квалификация. Срещите ще се изиграят от 3 декември 2019 г. до 19 февруари 2020 г. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети