Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марица ще защитава трофея си от Купата на България след успех над ЦСКА

Спорт

Марица ще защитава трофея си от Купата на България след успех над ЦСКА

Марица ще защитава трофея си от Купата на България след успех над ЦСКА - Tribune.bg
Снимка:

Пловдивчанки се наложиха с 3:0 гейма във втория полуфинал, очакват сблъсък с Берое

Марица (Пловдив) ще защитава трофея си на финал за Купа България след категорична победа с 3:0 (25:9, 25:6, 25:17) над ЦСКА (София) във втория полуфинал от надпреварата, игран пред над 500 зрители в зала "Колодрума". Само 57 минути игра бяха достатъчни на шампионките, за да стигнат до успеха.

Техен съперник ще бъде отборът на Берое (Стара Загора), който спечели първия полуфинал с 3:2 (25:15, 21:25, 25:14, 22:25, 15:13) срещу Левски (София) в същата зала, съобщиха от Българската федерация по волейбол.

Tрите чужденки в Марица поведоха отбора от самото начало за бързо 6:0. Жълто-сините продължиха тоталното си надмощие до края на първата част, а Дженифър Крос със седмата си точка в гейма го затвори при разгромното 25:9.

Вторият гейм започна с пет поредни точкови атаки на Алекзандра Холстън за 5:0 в полза на Марица. Включиха се и останалите за 9:0. Софиянки не успяха да предложат нищо като съпротивление и играта на котка с мишка продължи, а влязлата в игра за началото на частта Виктория Григорова с мощен удар оформи още по-убедителното 25:6 за пловдивчанки в края. Третият гейм бе най-равностойният от трите, най-вече заради многото грешки в играта на домакините.

Треньорът Иван Петков даде възможност на още от резервните си състезателки да поиграят и те постепенно наложиха волята на Марица и в тази част. Завърналата се на терена Крос заби през центъра за победното 25:17.

Алекс Холстън стана топреализатор на мача с 15 точки. Джен Крос и Мирослава Паскова добавиха по 10.

Финалът между Марица и Берое на 18 април (четвъртък) в зала "Колодрума" е с начален час 18:30.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати