Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мария Руневска и хокейнят ѝ тим са лидери в Лозана

Спорт

Мария Руневска и хокейнят ѝ тим са лидери в Лозана

Мария Руневска и хокейнят ѝ тим са лидери в Лозана - Tribune.bg
Снимка:

Нино Томов и неговият "сив" отбор имат победа и загуба

С четири победи и една загуба международният "син" отбор на Мария Руневска води в квалификациите на хокейния турнир 3 на 3 на младежките олимпийски игри в Лозана. Засега първите три тима са с равен брой точки - 12 и предстои интересен последен решителен ден преди полуфиналите.

Нино Томов и неговият "сив" отбор имат победа и загуба в неделния ден, а 15-годишният български хокеист на "Спарта" (Прага) се отличи с пет гола в двата мача. Наред със семейството му от трибуните го аплодираха министърът на спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, генералният секретар на комитета Белчо Горанов и президентът на хокейната федерация Мартин Миланов. Дисциплината 3 на 3 е дебютна в програмата на младежките зимни олимпийски игри.

Слънчевата неделя край Женевското езеро не попречи хокейната зала да се напълни за мачовете на момчетата, явно интересът на публиката е провокиран, а това е доказателство за успешния ход на МОК с интродукцията на тази дисциплина.

Зрителите се наслаждаваха на атрактивната игра, разбира се, подкрепяха своите, но и аплодираха всички впечатляващи изпълнения. Първите четири тима от квалификациите се класират за полуфиналите, като и двата отбора с българи в състава си имат шанса да продължат.

Останалите български представители днес: единичната смесена щафета в биатлона - в състав Валентина Димитрова и Васил Зашев зае 15-о място. А Юлия Златкова е 24-та в гигантския слалом при алпийците.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети хокей

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети