Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Красен Кралев и Любо Ганев се срещнаха с олимпийците

Спорт

Министър Красен Кралев и Любо Ганев се срещнаха с олимпийците

Министър Красен Кралев и Любо Ганев се срещнаха с олимпийците - Tribune.bg
Снимка:

18 спортисти (7 момичета и 11 момчета) ще представят страната ни в надпреварите, които продължават до 22 януари

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев и генералният секретар на БОК Белчо Горанов се срещнаха в Олимпийското село в Лозана със спортистите и треньорите от българската делегация на третите Зимни младежки олимпийски игри.

„Подкрепихме българските спортисти в първия състезателен ден от третите Зимни младежки олимпийски игри в Лозана 2020. Форумът беше открит снощи в присъствието на президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Той приветства участниците с добре дошли в дома на Олимпийското движение, защото централата на МОК се намира именно в града-домакин“, информира министърът.

Състезателят по хокей на лед Нино Томов беше българският знаменосец по време на церемонията във „Водоаз арена”. 18 спортисти (7 момичета и 11 момчета) ще представят страната ни в надпреварите, които продължават до 22 януари. Те ще участват в състезанията по ски алпийски дисциплини, биатлон, сноуборд, шорттрек, фигурно пързаляне, хокей и шейни.

Общо 79 държави изпращат свои участници на възраст между 15 и 18 години, като това са първите в историята Зимни младежки игри с абсолютно равен брой момичета и момчета - по 940. Медали ще бъдат раздадени в 16 вида спорт.

„Пожелавам успех на българските състезатели, които се подготвяха усилено, за да могат да покажат на какво са способни по време на най-голямото състезание за млади спортисти“, коментира Кралев.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема