Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Марияна Стаматова: Трудно е да организираш успешно голямо първенство по време на пандемия

Спорт

Марияна Стаматова: Трудно е да организираш успешно голямо първенство по време на пандемия

Марияна Стаматова: Трудно е да организираш успешно голямо първенство по време на пандемия - Tribune.bg

Председателят на комисията по плажен хандбал към Българската федерация по хандбал и член на Управителния съвет Марияна Стаматова коментира завършилото във Варна Европейско първенство.

"Организирането на събитие от такъв ранг е много, много трудно. Присъствала съм на 4 Европейски и едно Световно първенства и смело мога да заявя, че организацията беше на много добро ниво. Това е и мнението на присъстващите отбори, треньори и делегати", казва Стаматова.

"За първи път се провежда такъв голям форум с толкова строги мерки относно COVID-19. Всеки ден на отборите се правиха тестове. Имаше ограничения в зоните за посещение и да не се смесват отборите в хотелите. Много е трудно по време на пандемия да успееш да организираш и то успешно такова голямо първенство", допълва Стаматова.

Тя благодари на всички фенове, които подкрепиха отборите от трибуните.

"Вярвам, че след време на пандемия всяко събитие е добре дошло, интересно е и повдига духа на нацията. Надявам се за в бъдеще да продължим да участваме в такива първенства, а защо не и да организираме първенство дори от по-голям ранг. Защо не и Световно първенство, където имаме и по-добри шансове за добро представяне.

Защото ситото в Европа е много голямо, за да стигнеш до Световно първенство или Олимпийски игри. А през 2024 г. се очаква плажният хандбал да бъде част от олимпийската програма. В Токио ще е само демонстративно, но вече бе част от Младежките игри в Буенос Айрес", заявява Марияна Стаматова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети