Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Меси през сълзи: Не съм готов да си тръгна!

Спорт

Меси през сълзи: Не съм готов да си тръгна!

Меси през сълзи: Не съм готов да си тръгна! - Tribune.bg

Суперзвездата Лионел Меси даде пресконференция, в която се сбогува с Барселона.

Аржентинският футболен гений напуска "Камп Ноу" след 21 години в клуба.

Ла Пулга се разбра с ръководството на каталунците за новия си договор, но той не може да бъде регистриран заради финансовите регулации на Ла Лига.

"Тези дни си мислех какво да кажа. Истината е, че не мога да се сетя за нищо. Това е много трудно за мен, след толкова много години. Бил съм тук през целия си живот, не съм готов. Миналата година, след всички глупости с бюрофакса бях наясно кога ще кажа. Тази година не е така. Аз и моето семейство искахме да останем, мислехме, че ще останем. Днес трябва да кажа сбогом. Тук съм бил през целия си живот, още от 13 години. След 21 години напускам със съпругата ми и с трите ми каталунски деца. Обещавам, че ще се върна, защото това е моят дом. Толкова много хубави неща се случиха, също и лоши, но всичко ми помогна да израсна. Истината е, че си тръгвам. Толкова съм благодарен за цялата грижа. Никога не съм си представял, че ще се сбогувам по този начин. Не успях да играя през миналата година пред публика и беше трудно да играя без да ги чувам да скандират името ми. Жалко е, че напускам без да съм играл пред феновете година и половина. Не успях да се сбогувам с привържениците по подходящ начин. Надявам се да се върна в този клуб, в който и да е момент и да му помогна да бъде най-добрият в света. Исках да кажа толкова много неща, но нищо друго не ми идва наум", започна Меси.

След това последваха бурни аплодистменти на всички в залата, които продължиха около две минути. Лео отговори и на журналистически въпроси.

"Трудно е да избера един момент, но може би дебютът ми. Това беше денят, в който мечтата ми се сбъдна. След това се случиха неверотяни неща, но това беше моментът, в който всичко започна. Както каза Лапорта, всичко беше уговорено, но в последния момент Ла Лига не позволи договорът да се случи. Няма какво повече да кажа. Направих всичко възможно. Лапорта също, но не се получи заради Ла Лига. Миналата година не исках да остана и го казах. Тази година исках, но това не стана. Много неща ми минаха през главата, умът ми блокира, все още не мога да се осмисля случилото се".

"Това ще бъде трудна промяна, особено за семейството ми, което си мислеше, че ще остане в града. Ще бъде трудна промяна, но ще сме добре. Ще я приемем и ще продължим напред. Честно казано, Пари Сен Жермен е една възможност да достигна висините. Не искам да разкривам нищо. Получих много предложения, но засега нищо няма да кажа", продължи Меси.

"Новината беше като леден душ. Продължаваме да я асимилираме. Когато се върна у дома, със сигурност ще бъде по-лошо. Ще бъда сред най-близките си и най-важното ще продължа да играя футбол и съм сигурен, че когато започна, ще ми мине малко".

"Дали бих искал да има организирано сбогуване с феновете? Да, но, честно казано, не би било същото, моментът да кажа "сбогом" е сега. Не, не мисля, че напразно сме дали надежди на хората. Ние бяхме убедени, че ще продължа. Всичко беше уговорено. Винаги сме били честни с хората, поне от моя страна. Аз никога не съм искал да подведа когото и да било. Какво бих казал на Хавиер Тебас? Не знам. Когато сме се срещали, малко сме си говорили. Нямам проблем с Тебас. Когато разбрах новината за раздялата, беше ми много тъжно и трудно. Все още се опитвам да осмисля ситуацията. Най-важното е, че всички в семейството сме добре и че ще продължа да играя футбол - нещото, което най-много обичам да правя.

Бъдещи мачове срещу Барселона? Хората в Барса ме познават. Когато дойда тук, ще се боря за всичко. Това е моята кариера и ще я завърша по моя начин, борейки се до последно за трофеи. Това е моят манталитет, винаги да се боря за титли. Ще отида в отбор, който ще спори с Барселона за трофеи. Не ми е приятно, но ще давам всичко от себе си", продължи той.

"Тук е моментът да поздравя Дани Алвеш за златния олимпийски медал. Двамата сме близки приятели и се радвам за него. Снимката с играчите на Пари Сен Жермен? Това е пълна случайност. Срещнахме се в Ибиса. Прекарахме един ден заедно. С Неймар сме приятели. Той ми се обади, че е в Ибиса, и ми предложи да се видим, а аз приех. Тогава всички се шегуваха: "Ела в Париж, ела в Париж", но това беше само шега. Това е цялата история. Само шега, нищо странно, това е", каза още аржентинецът.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети