Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Международен лагер „Вие сте част от нас“ помага на деца и младежи с ментални проблеми

Спорт

Международен лагер „Вие сте част от нас“ помага на деца и младежи с ментални проблеми

25 деца и младежи с ментални проблеми участват в петото издание на международния лагер „Вие сте част от нас“ в Атина  (Гърция), който има за цел тяхната интеграция и подобряване на физическото им състояние.

Инициатор и водеща организация е Федерация Адаптирана Физическа Активност Балкани и Черноморска област (ФАФА) с председател Слав Петков.

В програмата са включени множество активности и различни спортни занимания. На старта на лагера участниците преминаха специализирани тестове, които показаха моментното им състояние и физическите им качества. В края ще бъде направен анализ на постигнатите резултати, които ще бъдат оповестени по време на Европейската седмица на спорта #BeActive, която се провежда през месец септември в страните от Европейския съюз.

„Провеждаме този лагер за пета година и сме много доволни от резултатите, които постигат участниците в него. Вярваме, че такива събития са полезни за реалната интеграция на децата и младежите, които се включват в тях и бихме желали да благодарим на всички, които съдействат за реализацията им. Това ни амбицира да продължаваме да го организираме и занапред“, каза Слав Петков.

В програмата на лагера участват специалисти от България, Чехия, Англия и Гърция, като и президентът на „Спешъл Олимпикс“ Чехия проф. Хана Вълкова.

Лагерът се финансира по проект на програма на Еразъм+ в сектор „Спорта“ на ЕС.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети лагер

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети