Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Мико Кузманов е на финал в Задар

Спорт

Мико Кузманов е на финал в Задар

Мико Кузманов е на финал в Задар - Tribune.bg
Снимка:

Българинът няма загубен сет от началото на надпреварата.

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов продължава с безупречното си представяне на Чаланджъра в Задар през настоящата седмица и съвсем заслужено се класира за своя първи финал на турнир от тази категория.

Българинът безпроблемно се наложи над световния №381 Нерман Фатич за час и 17 минути с 6:2 2:0 и отказване на босненеца, а в мача за титлата Мико ще спори с третия поставен в схемата Никола Милойевич.

В началните минути на срещата Кузманов изпитваше проблеми с първото си подаване, а неубедителният му втори сервис често му навличаше неприятности, но нашият представител показа характер и не допусна изоставане в резултата.

Ключовият момент в сета беше четвъртият гейм, продължил повече от 10 минути, в който благодарение на дълбоко пласираните си ретури успяваше да вземе инициативата в разиграванията и по този начин да осъществи пробив. Това му вдъхна необходимото самочувствие и до края на частта пловдивчанинът бе напълно безкомпромисен от сервис, отпускайки едва 1 точка на противника си, а нов брейк в последния възможен момент доближи Мико само на сет от крайната победа.

Българинът запази офанзивния си стил на игра и през втората част, когато трябваше да спасява брейкбол в откриващото си подаване, но съумя да извлече максимума от играта си в този момент и да спаси гейма си. Димитър не допусна спад в представянето си и нанесе нов съкрушителен удар върху опонента си, печелейки четвърти пореден гейм, след който Фатич се отказа от мача поради физически проблем и прати Кузманов на финал.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети