Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев и кметът на Враца откриха волейболна зала в града

Спорт

Министър Кралев и кметът на Враца откриха волейболна зала в града

Министър Кралев и кметът на Враца откриха волейболна зала в града - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Враца Калин Каменов откриха обновената волейболна зала в комплекс “Христо Ботев”. Ремонтът на съоръжението беше финансиран с 1 200 000 лв., осигурени с Постановление на Министерски съвет.

Мащабната реконструкция на залата включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на компрометирани участъци по фасадата, изграждането на санитарни помещения, съблекални и треньорски стаи, подмяна на настилката и всички инсталации. В течение на ремонтните дейности беше обособена и трибуна с близо 200 седящи места.

“Искам да поздравя моя приятел Калин Каменов за всичко това, което прави като кмет на Враца. Виждаме, че през последните години, откогато той е кмет на града, нещата коренно се промениха не само в областта на спортната инфраструктура, но и в цялостния облик на града. Моите адмирации за всичко това, което се случва във Враца. Откриваме едно прекрасно съоръжение, което е изключително важно за подготовката на подрастващите. Знаем, че волейболът е най-успешният български колективен спорт. Много деца желаят да се занимават с него. Държавата отделя много голямо внимание за развитието на волейбола и при мъжете, и при жените. Надяваме се Враца да стане един от сериозните волейболни центрове, защото е изключително важно не само за успехите ни като нация в този спорт, но и за изграждането на едно здраво поколение – достойни българи, със силен дух, силни личности”, заяви министър Красен Кралев.

ММСММС

Кметът на Враца Калин Каменов благодари на правителството за получената финансова подкрепа при реализирането на проекта. След ремонта в залата ще могат да се провеждат както тренировки, така и волейболни турнири на национално ниво.

Министър Кралев отбеляза, че Община Враца ще кандидатства с проект за обновяване на лекоатлетическата писта на стадион “Христо Ботев”. Министерството на младежта и спорта ще финансира ремонтните дейности с близо 1,7 млн. лв. Целта е цялостното обновяване на съоръжението и поставянето на модерна настилка, сертифицирана от Световната атлетическа централа.

ММСММС

Пред представителите на медиите Красен Кралев коментира инвестиционната политика на ММС по отношение на спортната инфраструктура през 2020 г.

"Само за тази година със средства на ММС имаме открити 10 обекта. В момента в различна фаза на провеждане на обществени поръчки или на изпълнение на договорите са още 20 съоръжения. Към тях добавяме и 27-те физкултурни салона, за които има проведени обществени поръчки, като вече има сключени договори за първите осем. Смятам, че всяка година при добро желание и организация може да се правят около 30 физкултурни салона. Цифрите са впечатляващи. Нито едно българско правителство през последните 30 години не е направило толкова много за спорта, колкото ние направихме. Виждам, че нашите сънародници оценяват направеното. Надявам се, че ще продължим и през следващите години да изпълняваме тази амбициозна инвестиционна програма в областта на спорта”, заяви Красен Кралев.

ММСММС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати