Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев инспектира спортни обекти във Варна

Спорт

Министър Кралев инспектира спортни обекти във Варна

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и областният управител на Варна Стоян Пасев инспектираха ремонтните дейности на залата за вдигане на тежести към Спортно училище „Георги Бенковски и водна спортна база “Бриз”. И двата обекта ще бъдат открити до месец.

Модернизирането на залата в спортното училище ще осигури отлични условия за тренировките на учениците. В момента се подобрява енергийната ефективност на сградите, санитарните помещения и пожарната безопасност.

Проектът, който ММС подпомага финансово е внесен от директора на Спортно училище „Георги Бенковски“ и е на стойност 110 450 лв. с ДДС.

По време на инспекцията присъстваха още Христо Христов, олимпийски вицешампион и европейски и световен за младежи, Стефчо Христов - световен шампион за кадети, президентът на спортен клуб по вдигане на тежести “Титан” Радостин Димитров, треньорът на клуба Живко Николов и г-жа Евелина Янчева, директор на СУ “Георги Бенковски”.

Във водна спортна база “Бриз” се ремонтират съществуващите хангари, съблекални, бани и тоалетни, като основната цел на проекта е реновиране на материално-техническото състояние.

ММС подпомага финансово строителните дейности след внесен проект от Спортен клуб „Черно море“ - Бриз на стойност 160 202,14 лв. с ДДС.

С реализирането му, ще се създадат по-добри условия за всички трениращи спорта ветроходство, а така ще нарасне и интересът към морските спортове.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати