Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди атлет №1 на България за 2020 година Габриела Петрова

Спорт

Министър Кралев награди атлет №1 на България за 2020 година Габриела Петрова

В една толкова трудна и тежка година още повече усетих колко подкрепа имам зад гърба си, каза Габриела Петрова

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза за атлет номер едно на България за 2020 г. на Габриела Петрова. Тя печели за втори път в класацията на сп. „Атлетика“ след успеха си в допитването през 2015 г. През изминалата година Петрова направи силен резултат с второ място в турнира от „Диамантената лига“ в Монако. Тя спечели и две титли в хоризонталните скокове на балканския шампионат за мъже и жени в Клуж Напока, Румъния. Сребърно отличие в тройния скок донесе и от международния турнир по лека атлетика в Турку, Финландия, който бе с категория „Континентален тур“.

„През миналата година Габриела успя да покаже, че е един прекрасен атлет. Имаше силни резултати. Пожелавам ѝ олимпийската година да бъде нейната година“, каза министър Кралев по време на награждаването.

Красен Кралев посочи, че във всеки един момент ММС се стреми да бъде до българските атлети.

„Основната ни задача през тази година беше да съхраним спорта, да дадем възможност на всички да се готвят при възможно най-добрите условия. Затова успяхме да запазим бюджетите. Средствата, които бяха спестени от международния спортен календар, ги инвестирахме в подготовката на нашите атлети така, че да влязат в олимпийската година максимално подготвени“, допълни спортният министър.

 Той подчерта, че спортните клубове също имат много сериозна подкрепа. Миналата година получиха 30% увеличение на средствата, а за 2021 г. бюджетите са двойни.

„Това ще бъде политиката на ММС и през следващите 4 години. През август и септември планираме да вдигнем допълнително средствата за клубовете, а за следващата 2022 г. планираме размерите да бъдат увеличени още веднъж. Оттук-нататък това ще бъде основният ни ангажимент освен инфраструктурните проекти, които ще продължат в същите темпове“, каза Красен Кралев.

 Инвестирането в спортната инфраструктура е основен елемент в развитието на атлетите в Българя.

„През последните 5 години инвестирахме в реконструкцията на 5 закрити писти и съоръжения за лека атлетика и 3 открити писти. Само за последния месец на изминалата година започнахме работа по реконструкцията на 2 закрити зали в Русе и Плевен, 3 нови открити писти в Габрово, Враца и Стара Загора. За първи път инвестираме в два полигона за хвърляния – в София и Балчик. Тази тенденция ще продължи“, каза още министър Кралев.

 Габриела Петрова изрази своите благодарности към Министър Кралев и ММС за съдействието, което й се оказва заедно с Българската федерация по лека атлетика.

„В една толкова трудна и тежка година още повече усетих колко подкрепа имам зад гърба си. Благодарение на всички тези хора имах спокойствието доколокото е възможно да се подготвям и да успея да достигна максимума, който можеше да бъде достигнат тази година откъм състезания и тренировки. Огромната подкрепа, която получавам и от министерството, и от БФЛА са основната движеща сила, която ми дава спокойствието и самочувствието да тренирам, да преследвам мечтите си. Тази година пожелавам на целия български спорт да бъде изключително успешна и догодина, когато отново се съберем тук, залата да бъде пълна и да сме щастливи от това, което сме постигнали на олимпийските игри и на всички предстоящи състезания“, каза атлет №1 на България за 2020 година.

По време на церемонията беше отличен и треньорът на Габриела Петрова - Атанас Атанасов. Неговата награда беше връчена от председателя на БФЛА Добромир Карамаринов. Атанасов отличи условията за подготовка, при които провежда своите тренировки неговата състезателка. „От 3 години имаме много добри условия за тренировка в Пловдив. Благодарение на спортното министерство и най-вече на усилията на министър Красен Кралев направихме една много добра зала за подготовка на нашите състезатели. Там се подготвя не само Габриела, а и младите ни таланти, които на изминалите големи състезания от началото на 2020 се представиха на изключително високо ниво“, отбеляза специалистът.

Добромир Карамаринов изказа своята благодарност към Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта за подкрепата и инвестициите, които се правят в леката атлетика.                                                                       


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати