Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди кануиста Ангел Кодинов за сребърния медал от Световното първенство

Спорт

Министър Кралев награди кануиста Ангел Кодинов за сребърния медал от Световното първенство

Министър Кралев награди кануиста Ангел Кодинов за сребърния медал от Световното първенство - Tribune.bg
Снимка:

21-годишният български състезател остана на по-малко от секунда от първото място

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Ангел Кодинов за сребърния му медал на 500 м едноместно кану от Световното първенство в Сегед, Унгария.

21-годишният български състезател остана на по-малко от секунда от първото място в дисциплината. През 2019 година Кодинов спечели и два бронзови медала от Световното първенство до 23 години.

Красен Кралев поздрави световния вицешампион за големите постижения и му пожела още бъдещи успехи. Двамата обсъдиха плана за подготовка на кануиста в олимпийската година, като министър Кралев пое ангажимент тя ще бъде напълно обезпечена от ММС.

Ангел Кодинов сподели пред спортния министър, че голямата му цел е спечелването на олимпийска квота за игрите в Токио. Състезателят ще има възможност да направи това по време на два квалификационни турнира през месец май следващата година в Германия и Чехия. На игрите в Рио де Жанейро през 2016 година Кодинов беше най-младият участник в българската делегация.

През октомври световният вицешампион ще участва на Световното първенство по маратон в Китай, което ще помогне за подобряването на издръжливостта на състезателя.

Кралев връчи почетен плакет и на бащата на Ангел Николай Кодинов, който отговаря за подготовката на кануиста.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети