Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

Спорт

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести

Министър Кралев награди медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Европейското първенство по вдигане на тежести. На шампионата в Батуми (Грузия) българските състезатели спечелиха 3 отличия в двубоя. Божидар Андреев донесе първа титла за нашата страна на континентален шампионат от 2014 г. насам. Той спечели златото в категория до 73 кг. с европейски рекорди в двубоя - 345 кг и изтласкването - 192 кг. Сребърни отличия завоюваха Ангел Русев (кат. до 55 кг) и Ивана Петрова (кат. до 45 кг).

Общо отличията ни с тези в отделните движения са осем – 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Почетни плакети от министър Кралев получиха треньорът на националния ни отбор Иван Иванов и личните треньори на състезателите Пламен Братойчев и Радослав Атанасов.

 „Поздравявам Ви за страхотните резултати и за това, че връщате доверието в този спорт, който ни е носил много поводи за радост през годините. Отличията Ви доказват, че в Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) се работи много добре и аз очаквам още по-големи бъдещи успехи“, заяви министър Кралев.

На срещата присъства и председателят на БФВТ Неделчо Колев, който благодари на Кралев за подкрепата, която ММС оказва на щангите в България.

„Благодарение на Вашата помощ нашите състезатели имат възможността да участват в състезания и да печелят медали, с които да радват цялата страна“, заяви Колев.

За тежкоатлетите ни предстои Световно първенство през есента, което ще се проведе в Тайланд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети