Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс

Спорт

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс

Министър Кралев награди медалистите от Световното първенство по кикбокс - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети на ММС медалистите от Световното първенство по кикбокс в стиловете лоу кик, К1 и лайт контакт.

На шампионата в Сараево (Босна и Херцеговина) националите ни спечелиха 4 медала – 2 сребърни и 2 бронзови. Световни вицешампиони в стил лоу кик станаха Доброслав Радев (кат. до 71 кг) и Димитър Пенчев (кат. до 67кг). В стил лайт контакт Василена Йорданова завоюва бронзовото отличие при 50-килограмовите, а Теодор Христов (кат. до 75 кг) добави още един бронз в стил К1. В Световното първенство взеха участие общо 754 състезатели от 58 държави, като в отделните дисциплини и категории участваха по над 20 кикбоксьори.

Председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов заяви, че е изключително доволен от представянето на състезателите. Той подчерта, че отборът е съставен от много млади бойци, които участват за първи път при мъжете и жените. „Успехите на нашите кикбоксьори са забележителни и ще положим големи усилия, за да продължим тяхното развитие“, каза още Димов.

Специален гост на срещата беше 8-годишният Божидар Джермански от Дупница. Божидар страда от аутизъм, но именно чрез спорт се опитва да преодолее тази диагноза. Вече 2 години той тренира кикбокс в родния си град. Министър Кралев запозна Божидар с част от своята работа и му подари ръкавици, с които да практикува любимия си спорт. Малкият състезател покани Красен Кралев на гала вечер по кикбокс в Дупница, която ще се проведе на 30 ноември и подари на спортния министър първите си ръкавици.

Почетни плакети от министър Кралев получиха още националният селекционер Станислав Бахчеванов и треньорите Камен Пенчев, Кирил Чакъров и Калин Мирчев.

В края на ноември стартира и шампионатът на планетата в другите три стила – фул контакт, кик лайт контакт и пойнтфайтинг, който ще се проведе в Анталия, Турция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети