Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев награди шампионите от Световното първенство по шотокан карате-до

Спорт

Министър Кралев награди шампионите от Световното първенство по шотокан карате-до

Министър Кралев награди шампионите от Световното първенство по шотокан карате-до - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на златните медалисти от Световното първенство по шотокан карате-до. В Карлови Вари, Чехия българските състезатели се отличиха с четири титли - три в индивидуалните надпревари и една в отборната.

Силвестър Гьолски триумфира в кат. над 80 кг кумите и за втори път в своята кариера изкачи световния връх. Реми Бобев и Мартина Чан спечелиха в дисциплината Асай-рю Ката. Тримата затвърдиха отличното си представяне през 2019 г. През април Гьолски, Бобев и Чан бяха най-добри и по време на еврошампионата в черногорския град Бар. Отборът Денис Богданов, Илиан Илиев, Радослав Пенов, Станчо Станчев, Никола Николов и Валентин Георгиев се поздрави с успех в дисциплината кумите. Националите ни заслужиха още 2 сребърни и 11 бронзови медала.

“Продължавате да постигате добри резултати на всяко едно голямо първенство. Виждам, че сте поставили България на едно от челните места в отборното класиране и това показва, че вършите добра работа”, каза Красен Кралев на своите гости.

Почетен плакет на ММС получи и наставникът на българския тим Димитър Тодоранов, който подготви състезателите за огромната конкуренция от над 1500 участници в Карлови Вари.

По време на срещата с министър Кралев Силвестър Гьолски обяви, че прекратява състезателната си кариера и се насочва към треньорската професия. Цялостно подмладяване тече в националния отбор.

Председателят на федерацията по шотокан карате-до Александър Славков сподели впечатленията си от изминалото Световно първенство и изказа благодарност към ММС, за това че млади състезатели от федерация за поредна година бяха поканени да се включат в Европейската седмица на спорта #BeActive.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати