Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Новата зала на Смолян – бетонен скелет от Комунизма се превърна в модерно спортно съоръжение

Спорт

Новата зала на Смолян – бетонен скелет от Комунизма се превърна в модерно спортно съоръжение

Новата зала на Смолян – бетонен скелет от Комунизма се превърна в модерно спортно съоръжение - Tribune.bg
Снимка:

Смолян вече има нова и модерна зала за спорт. Язва от миналото беше превърната в изключително и модерно спортно съоръжение. Тя се намира до Профилираната природо-математическа гимназия „Васил Левски“ в кв. Райково, която също бе ремонтирана скоро. Двата обекта струваха общо 3 277 203 лв. с ДДС.

Новата зала заменя грозен бетонен скелет, започнат през Комунизма за физкултурен салон и изоставен през далечната 1981 г.

„Останах изключително доволен от състоянието на спортната инфраструктура в Смолян. Убедих се лично, че Общината е положила огромни усилия за развитието на спорта в региона. Срещнах се с представители на спортната общественост и с жители на Смолян, които ме увериха, че местното управление в последните години заслужава подкрепата на държавата за доизграждане на спортната база. Впечатлен съм най-вече от новоизградената многофункционална зала към Математическата гимназия в Смолян, която вече функционира на пълни обороти. Изградена е от Община Смолян със средства по ОП „Региони в растеж“. Това е първото подобно спортно съоръжение в Смолян за последните 45 години“, коментира министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Той казва, че залата може да бъде използвана за пример за останалите населени места - спортни съоръжения, които са лесни за поддръжка и могат да се използват пълноценно от ученици и спортисти, включително за професионални първенства.

„Заедно с Николай Мелемов, Недялко Славов, Боран Хаджиев и Красимир Събев разгледахме стадион „Смолян“, който скоро ще бъде ремонтиран, благодарение на средства в размер на 1 милион лева, които правителството отпусна на Общината. Поех ангажимент пред тях, че ще подкрепим усилията на местното управление за възстановяване на тренировъчния стадион, като помогнем с финансирането за нова настилка от изкуствена трева. Така, заедно с лекоатлетическата писта и другите спортни съоръжения, които вече са финансирани, Смолян ще има един завършен спортен комплекс“, обеща Кралев.

Министърът награди и победителите и участниците в ученическа щафета, посветена на празника на Смолян.

„Срещнах се с много млади и активни хора и вярвам, че с развитието на спортната инфраструктура всеки от тях ще може да избере своя спорт. Щастлив съм, че именно в новата спортна зала в Смолян срещнах моята приятелка от Варна Радостина Фисинска (Щерева), национална рекордьорка на България за девойки на 400 м. с препятствия, която е учителка по физическо възпитание тук. Медалистката от Олимпиадата в Лондон 2012г. Милка Манева също преподава в Смолян“, написа той във Фейсбук.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Anonymous Всичко е супер. Само където пак футбола остава настрани... Зимата пак ще ходим в Рудозем.
17.10.2019 21:08 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати