Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев направи първа копка на физкултурен салон в Спортното училище в Пазарджик

Спорт

Министър Кралев направи първа копка на физкултурен салон в Спортното училище в Пазарджик

Знам, че дълго време се чакаше този момент, защото училището има нужда от подобна зала, заяви Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Община Пазарджик Тодор Попов направиха първа копка на физкултурен салон в двора на Спортното училище в града. Съоръжението ще бъде на един етаж, на който ще са разположени физкултурен салон, съблекални за мъже, жени и хора в неравностойно положение, помещения с душове, общи помещения и фитнес зала.

Стойността на договора между Община Пазарджик и фирмата изпълнител за изграждането на салона е в размер до 1 288 771 лева с ДДС. Финансирането е осигурено от Министерството на образованието и науката и Община Пазарджик.

„Знам, че дълго време се чакаше този момент, защото училището има нужда от подобна зала. Надявам се след 100 дни да се радваме на новото съоръжение. Искам да благодаря на г-н Попов за всичко, което прави за развитието на спорта в Пазарджик. Министерството на младежта и спорта ще подкрепи неговите усилия, за да може спортната инфраструктура да стане още по-добра и всички да имат възможност да практикуват любимите си спортове. Този проект, който стартира днес, е съвместен между държавата и Общината, които инвестират по равно средства, за да може да се радвате на новата зала за спорт“, заяви Красен Кралев.

Министър Кралев обяви, че на етап избор на изпълнител е процесът по изграждането на физкултурен салон в Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии, гр. Пазарджик. Стартирали са процедурите за възлагане на изграждането на още две подобни съоръжения в областта - Средно училище „Нешо Бончев“, гр. Панагюрище и Средно училище „Методий Драгинов“, с. Драгиново, община Велинград. Трите учебни заведения попаднаха в програмата за построяването на 27 физкултурни салона в училища в страната.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на българското правителство, на премиера Бойко Борисов и на спортния министър Красен Кралев за помощта, която се оказва на Пазарджик по отношение на изграждането и реновирането на спортни съоръжения.

Кралев допълни, че предстои избор на изпълнител за извършването на ремонт на спортна зала „Васил Левски“, с който се цели подобряване на функционалното й състояние. Основните дейности са свързани с работи по покрива на сградата и фасадите. Предвижда се и поставяне на художествено-архитектурно осветление. Финансирането ще бъде осигурено от ММС. Залата е най-голямата на територията на община Пазарджик. В нея тренират представителният отбор по волейбол, деца и младежи от различни детско-юношески школи, основно по бойни изкуства.

Министър Кралев, Тодор Попов и общинският съветник Ренета Камберова обсъдиха плановете за изграждане на вентилация в залата по художествена гимнастика. Община Пазарджик ще кандидатства с проект за финансиране от ММС.                                                                                   


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети