Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев е доволен от постигнатото с “Арена Арда”

Спорт

Министър Кралев е доволен от постигнатото с “Арена Арда”

Министърът на спорта Красен Кралев е доволен, че обновеният стадион на Арда отвори врати за мачове от елита на българския футбол.

"Обновеният “Арена Арда” отвори врати за срещите от Първа професионална лига. Арда посрещна “Левски” и изигра първия си мач в Кърджали след влизането в Първа лига. Това се случи благодарение на отпуснатата финансова помощ от правителството в размер на 2,5 млн. лева, за да бъде извършена модернизация на “Арена Арда” и стадионът да отговаря на всички стандарти за елитната ни група.

Всичко това нямаше да бъде възможно без усилията, които правителството полага за подобряването на спортната инфраструктура.

Както беше обещано на съоръжението са монтирани LED-осветление и електронно табло. През 2018 г. стадионът бе основно ремонтиран за първи път след построяването му през 1961 г. Вложените средства от държавата бяха около 2 млн. лева. Беше извършен ремонт на футболното игрище и на настилката на лекоатлетическата писта, обновени бяха трибуните за зрители, изцяло ремонтирани бяха прилежащите сгради и бе направено благоустройство на територията на комплекса.

“Арена Арда” е поредното доказателство, че изпълняваме последователна политика за изграждане и реновиране на спортната база в цялата страна.", написа Красен Кралев в профила си във Фейсбук.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още