Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев откри Европейската зимна купа по тенис на корт за юноши

Спорт

Министър Кралев откри Европейската зимна купа по тенис на корт за юноши

Тенисът е един от най-бързо развиващите се спортове в България, отчете Кралев

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Европейската зимна отборна купа по тенис на корт за юноши до 16 г., която се провежда във Варна.

„Тенисът е един от най-бързо развиващите се спортове в България, който набира огромна популярност заради успехите ни във всички възрастови групи и за нас е огромна чест да бъдем домакин на този турнир. Пожелавам Ви успешно състезание. Нека двата най-добри отбора между Вас победят. Знам, че сте с изравнени възможности, но тенисът е един от спортовете, в които има изключителен феърплей, така че нека най-добрите от Вас продължат!“, заяви министър Кралев по време на официалното откриване на мачовете от група „А". Срещите се провеждат в зала „Владислав“ на спортен комплекс „Черно море“, която бе реновирана със средства на ММС.

На събитието присъстваха още Кристиан Димитров – директор Дирекция „Спорт“ на община Варна, Бончо Бонев – изпълнителен директор на сдружение на спортни клубове „Черно море“ и Огнян Илиев – вицепрезидент на Българска федерация по тенис, домакин на турнира.

Отборът на България е в състав: Пьотр Нестеров (TK "Черно море Елит", гр.Варна), Иван Пенев (TK "Локо 98", гр.Пловдив), Владимир Попов (TK "Стоянстрой", гр.Пловдив). Капитан на нашите момчета е Кристиян Илиев.

Общо 7 отбора участват на състезанието във Варна. На кортовете в зала „Владислав" освен България ще играят още отборите на Великобритания, Черна гора, Сърбия, Словакия, Испания и Турция, като първите два ще се класират за следващия етап, който е след 10 дни във Франция.

Най-голямата звезда в момента в света на тениса до 16 г. Пьотр Нестеров определи като най-големи конкуренти отборите на Испания, Сърбия и Великобритания.

През тази година на него му предстоят турнири от календара на ITF до 18 г. , а голямата цел на Нестеров е да влезе в топ 100.

„За мен е чест да представям България на толкова престижно състезание. Сега играем със Словакия и евентуално ако спечелим, ще играем с Испания или Англия за класиране на финали, така че това ще бъде доста труден мач, но се надяваме, че ще се класираме и ще продължим напред“, споделя той.

Втората ракета на българския тим Иван Пенев получи контузия по време на тренировка преди турнира и няма да може да играе на четвъртфиналите.

„Надявам се нашата резерва Владимир Попов да успее да се справи със задачата днес и да продължим към полуфиналите, където най-вероятно аз ще мога да играя”, каза 15-годишният тенисист.

Мачовете се провеждат от 1-ви до 3-ти февруари със съдействието Община Варна, Българска Федерация по Тенис и TK "Черно море Елит".


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати