Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев откри обновената зала „Дружба“ в Перник

Спорт

Министър Кралев откри обновената зала „Дружба“ в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновеното крило на спортен комплекс “Дружба” в Перник. Ремонтът на залата е на стойност 93 042 лв. с ДДС, осигурени от ММС. Тя ще бъде използвана за подготовка от ВК „Миньор“ Перник, над 180 момичета от клуб по художествена гимнастика „Виктория“ и клуб по кикбокс “Боец”.

„Тази зала е пример как с малко средства може да се постигне нещо много полезно за града. Надявам се да продължим по същия начин това добро сътрудничество, за да може да се подобри спортната инфраструктура и състезателите в различните видове спорт да могат да се подготвят пълноценно и да защитават честта на България. Вашият град е раждал големи шампиони, от които страната ни има нужда и ние сме длъжни да помагаме“, заяви министър Кралев.

Той сподели пред гостите, че е впечатлен от децата на клуба по художествена гимнастика „Виктория“, които скоро ще се радват на нов килим, закупен със съдействието на ММС.

„Срещата с момичетата стана съвсем случайно в София по време на Европейската седмица на спорта, през която преминаха над 5000 ученици. Тогава им обещах килим, който скоро ще бъде при тях“, каза още Кралев и допълни, че следващата година ще им бъде осигурен и подиум за по-пълноценна подготовка.

Министърът на спорта изненада приятно младите талантливи момичета от клуба като ги срещна с придужаващата го бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова. Тя им обеща да съдийства по време на следващия турнир по художествена гимнастика, на който клуба ще бъде домакин.

Временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева благодари на министър Кралев за подкрепата, която ММС оказва за развитието на спорта в града. В знак на признателност тя му подари реплика на печат на цар Петър. Благодарности изказаха и представителите на спортните клубове, които ще използват съоръжението.

Обновяването на залата стартира през месец юли 2019 г. по инициатива на Община Перник и след одобрен проект, внесен в ММС.

След ремонта залата разполага с нова подова настилка, подменени са електрическата инсталация и осветителните тела, инсталирани са предпазни прегради на прозорците и е монтирана волейболна мрежа.

Министър Кралев разгледния целия комплекс, в който се помещват зали за бокс, борба, вдигане на тежести и таекуондо. След като се запозна с условията, при които се подготвят тежкоатлетите министърът се ангажира ММС да финансира обновяване на залата им. Щангистите в Перник ще получат ново оборудване, а помещението ще се сдобие с качествена настилка и подиуми за тренировки. Благодарност за тази подкрепа изрази трикратният световен шампион и двукратен олимпийски вицешампион Йото Йотов, който е треньор в клуба.

На събитието присъстваха Вяра Церовска, областният управител на Перник Ирена Соколова, народният представител от ПП ГЕРБ Александър Александров, представители на спортните клубове в града.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети