Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев в Габрово: Ще подменим настилката на игрището в спортен комплекс „Христо Ботев“

Спорт

Министър Кралев в Габрово: Ще подменим настилката на игрището в спортен комплекс „Христо Ботев“

Кралев посети Габрово, за да се запознае лично със състоянието на спортната инфраструктура в града

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Габрово, за да се запознае лично със състоянието на спортната инфраструктура в града. По покана на Таня Христова Кралев разгледа спортен комплекс “Христо Ботев”, в който се намират обновените зали, в които се помещават клубовете по спортна акробатика и батут, бокс и лека атлетика.

По време на посещението стана ясно, че предстои Община Габрово да внесе в Министерство на младежта и спорта (ММС) проект за поставяне на нова изкуствена тревна настилка на футболно игрище в комплекс “Христо Ботев”. Министър Кралев пое ангажимент, че до края на 2019 г. ММС ще стартира обществена поръчка за изпълнение на проекта.

Красен Кралев разгледа и зала “Орловец”, където днес се провежда международен турнир по джудо. Кралев коментира с представители на спортни клубове по джудо и с присъстващите родители отпуснатите oт правителството средства за домакинството ни на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г. Присъстващите изразиха радостта си, че децата ще могат да станат свидетели на този престижен форум, в който се очаква да участват над 450 спортисти от 50 държави.

Спортният министър посети и залата по хандбал – един от спортовете в Габрово, който произвежда шампиони. Kралев разговаря с ръководителите на някои от спортните клубове, с треньорите и спортисти.

По време на посещението си в Габрово Красен Кралев бе придружаван от Таня Христова и евродепутата Андрей Новаков. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети