Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев посети спортните обекти в Търговище

Спорт

Министър Кралев посети спортните обекти в Търговище

Ще ремонтират залата по вдигане на тежести в спортното училище „Никола Симов“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети спортните обекти в Търговище заедно с кмета на града д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков и зам. областния управител Панайот Димитров.

Визитата на министъра започна от залата по вдигане на тежести на спортен клуб „Светкавица“ в спортното училище „Никола Симов“, която предстои да бъде основно ремонтирана със средства на Министерството на младежта и спорта.

„Имаме европейска шампионка по вдигане на тежести Ивана Петрова, която е израснала в тази зала. Тук е станала атлет. Виждате какви са мизерни условията. Това не е мястото, където могат да се провеждат нормални тренировъчни занимания. Затова заедно с кмета и областния управител решихме да се направи основен ремонт на цялото помещение“, каза министър Кралев пред присъстващите в залата.

Ремонтът на залата е с цел популяризиране на спорта в града, както и да стимулира подрастващите към системни и всекидневни занимания със спорт.

„Благодарим на министър Кралев, че е тук при нас. За нас е голяма чест и удовлетворение, че имаме уважението на цялото правителство и се полагат грижи за нашите съграждани, деца и спортисти. Това показва, че ние си вършим добре работата“, посочи кметът на Община Търговище д-р Дарин Димитров.

Спортният министър се срещна и с една от най-добрите български състезателки по спортна стрелба Антоанета Бонева, която е състезател на клуб „Светкавица“, Търговище.

Другия месец Антоанета има световна купа в Индия, която се явява квалификация за Токио 2020 и ще се бори за квота.

Тя го разведе из изцяло обновения спортен комплекс в града, в който се провеждат тренировки по спортна стрелба, художествена и спортна гимнастика и борба.

Красен Кралев посети и залата за бокс, която е в много тежко състояние и игрищата за тенис, които все още са в процес на строеж.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети