Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев присъства на представянето на книгата за Йорданка Благоева „Босоногата кралица“

Спорт

Министър Кралев присъства на представянето на книгата за Йорданка Благоева „Босоногата кралица“

Тя е биографичен разказ за олимпийската вицешампионка в скока на височина

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе гост на представянето на книгата на олимпийската вицешампионка в скока на височина Йорданка Благоева. Книгата „Босоногата кралица“ представлява биографичен разказ за Благоева, в който е представена нейната личност, волята ѝ за победи, спомени и размишления, придружени от богат фото архив.

„За мен е огромна чест и удоволствие да присъствам на представянето на книгата „Босоногата кралица“, която описва живота на великата Йорданка Благоева. Тази история трябваше да бъде разказана, за да послужи като вдъхновение на много млади спортисти, които да намерят чрез тази книга пътя към успеха. Защото знаем колко трудно е да тръгнеш по пътя на професионалния спорт, да минеш през всички перипетии, да успееш да се изградиш като личност, като състезател и да се научиш да се справяш както със загубите, така и със славата от победите“, заяви Кралев

Министърът благодари на Йорданка Благоева за нейната отдаденост към спорта дори след края на спортната ѝ кариера и поздрави автора на книгата Юлия Пискулийска и Издателство „Тангра Таннакра“ за реализирането на проекта.

От своя страна, Йорданка Благоева разкри пред гостите на събитието, че документалният филм „Отвъд скока“, посветен на нея, не е бил възможен без подкрепата, която Красен Кралев е оказал за неговото осъществяване. Тя сподели и своя идея за организирането на турнир по скок на височина в България.

Йорданка Благоева е олимпийска вицешампионка в скока на височина от Игрите в Мюнхен през 1972 г. и носителка на бронзово отличие от Монреал 76. Тя е още европейска шампионка в зала и е първата българска лекоатлетка, която поставя световен рекорд. В момента тя е заместник-председател на Българския олимпийски комитет.

Сред официалните гости на представянето, на което откъс от книгата прочете актрисата Татяна Лолова, бяха президентите на България Петър Стоянов и Георги Първанов, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на БОК Стефка Костадинова, ректорът на Национална спортна академия проф. Пенчо Гешев, изпълнителният директор на Българския спортен тотализатор Дамян Дамянов, изпълнителният директор на фондация Български спорт Цено Ценов и множество легенди на българския спорт.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети