Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев в Костенец: Общината има голям потенциал за развитие на спорт

Спорт

Министър Кралев в Костенец: Общината има голям потенциал за развитие на спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети община Костенец, за да се запознае със състоянието и възможностите за развитие на спортната инфраструктура в региона. Той присъства на приятелски мач между юношеските отбори на ФК “Бенковски” Костенец и “Локомотив” Пловдив, организиран по инициатива на кандидата на ГЕРБ на кмет на община Костенец Йордан Ангелов.

Министър Кралев се ангажира ММС да помогне за изграждането на две спортни площадки на територията на Общината, фитнес на открито, изграждане на лекоатлетически център с писта и сектор за хвърляния на територията на СОУ “Св. Климент Охридски”.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Костенец Йордан Ангелов коментира, че за да се развиват спортните таланти, родени в Костенец, трябва да има подкрепа на общинско и държавно ниво.

Костенец е спортен град и ще помогнем на жителите на града да се направи една среда, която да е удобна за спортуване както за деца, така и за възрастни. Виждам много клубове, които развиват дейност в Костенец и мисля, че е редно те да бъдат подпомогнати, заяви министър Кралев пред гостите на спортния празник.

На събитието присъстваха футболните легенди Гошо Гинчев, Георги Иванов, както и носителката на бронзов медал от Европейското първенство по лека атлетика през 2002 г. Яна Касова и легендарният треньор по лека атлетика Георги Димиторв, който от 2010 г. е наставник на СК “Костенец”. Под негово ръководство се обучават над 150 състезатели, които постигат успехи на национално и межународно ниво.

Преди футболната среща с демонстрации пред публиката се представиха местни клубове по лека атлетика, теакуондо, самбо, джудо, борба и карате.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати