Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев откри четвъртия международен фотосалон „Старт Фото 2018“

Спорт

Министър Кралев откри четвъртия международен фотосалон „Старт Фото 2018“

Златни медалисти от младежката олимпиада участваха в награждаването

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално международния фотосалон „Старт Фото 2018“ (22-28 октомври) в галерия „Академия“ на Националната художествена академия в София.

„Изложбата е изключително впечатляваща. По възможно най-добрия начин се предава емоцията от спорта”, заяви Красен Кралев. По думите му няма по-добри свидетели на състезанията от спортните фотографи, които знаят колко емоция, болка и радост има във всеки един миг от спортната подготовката и спортните състезания. “Благодаря Ви, че винаги сте били до спортистите и за това, че сте предавали по най-добрия начин техните чувства и емоции на сънародниците ни, които очакват с трепет изявите на нашите най-големи шампиони“, заяви министър Кралев. Toй благодари на Бончук и Костадин Андонови, че за пореден път дават възможност на хората да се докоснат до най-добрите образци на световното изкуство на спортната фотография.

В награждаването взеха участие смесената двойка на България в акробатиката Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха два златни медала от Младежките олимпийски игри в Аржентина.

Награди връчиха също борците Боян Радев, Александър Томов, Петър Киров и Георги Мърков, волейболистът Димитър Златанов, както и баскетболистките Петкана Макавеева, Надка Голчева и Диана Дилова, завоювали сребърен медал от Игрите в Москва през 1980 г. На събитието присъства и ректорът на НСА Пенчо Гешев.

Фотосалон „Старт Фото“ се организира за четвърта поредна година под партронажа на Столична община и в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство (FIAP), Национално сдружение фотографска академия България „Янка Кюркчиева“, Международна федерация по борба и Европейски съюз по борба.

През тази година в конкурса са включени над 200 автори с повече от 2000 фотографии, като отличени за изложбата са около 130 фотографии на автори от всички краища на света. Фотосалонът е единствен по рода си в България поради наличието на раздел „Спорт“. Идеята на екипа на „Старт фото“ има за цел да покаже, че спортът и културата вървят ръка за ръка.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати