Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ММС ще финансира изграждането на четири игрища за минифутбол във Варненска област

Спорт

ММС ще финансира изграждането на четири игрища за минифутбол във Варненска област

ММС ще финансира изграждането на четири игрища за минифутбол във Варненска област - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Провадия по покана на кмета на града д.т.н. инж. Жоро Илчев. Двамата, заедно с председателя на Общинския съвет Димо Димов, огледаха терен, на който се предвижда изграждането на футболно игрище и зона за стрийт фитнес. Проектът ще бъде финансиран от ММС.

Красен Кралев и Жоро Илчев обсъдиха и възможността за изграждането на физкултурен салон, който ще бъде използван от учениците на ПГХРТ “Цар Симеон Велики” и I ОУ “Христо Смирненски”. Двете учебни заведения, които се помещават в една сграда, не разполагат с подходяща спортна инфраструктура. Илчев запозна спортния министър и със състоянието на залата по борба в Провадия. Местната Община има готовност да кандидатства с проект за реконструкция на съоръжението.

През следващата седмица ММС ще пусне обществени поръчки за изграждането на три футболни игрища във Варненска област. Те ще бъдат изградени в гр. Игнатиево, община Аксаково, с. Цонево, община Дългопол и с. Бенковски, община Аврен. Всяко едно от тях ще разполага с терен от изкуствена тревна настилка с площ 20х40 м, места за зрители и осветление. След завършването им игрищата ще бъдат предоставени за безвъзмездно ползване от всички граждани. Целта на проектите е да бъдат осигурени модерни условия за спортни дейности в тези населени места.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп