Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. На "Армията" отказали две оферти за Кайседо

Спорт

На "Армията" отказали две оферти за Кайседо

На Армията отказали две оферти за Кайседо - Tribune.bg
Снимка:

Червените шефове и треньорското ръководство са категорични, че тимът има нужда от него в борбата за титлата през пролетта.

Ръководството на ЦСКА е отказало две оферти за нападателя Жорди Кайседо, съобщи "Тема Спорт".

С това от "Армията" показват твърдото си намерение да задържат еквадорския национал, чийто договор с клуба е дългосрочен и изтича през 2025 година. Засега няма клуб, който да удовлетвори финансовите изисквания на ЦСКА за трансфер на Кайседо. От Борисовата градина са му поставили доста сериозна цена, а получените оферти са били по-ниски.

Неговият мениджър Ернан Банато наскоро заяви, че цената на Кайседо е 5.5 милиона евро. Голмайсторът на ЦСКА се превърна в още по-апетитна хапка, след като спечели "Златната обувка" в своята родина. Той е еквадорецът с най-много голове през 2021 година. С екипа на армейците изигра общо 45 мача, в които отбеляза 27 гола.

Проблемът пред Стойчо Младенов е, че ще трябва да се лиши от услугите на нападателя в края на януари, тъй като Кайседо ще има ангажименти с националния отбор на родината си. На 27 януари Еквадор приема Бразилия, а на 2 февруари гостува на Перу в квалификации за световно първенство. Към този момент Кайседо и съотборниците му заемат трето място в класирането, като са с 6 точки пред Колумбия и Перу, а изостават само от Бразилия и Аржентина, пише „Тема спорт“ и посочва, че Греъм Кери трябва да започне днес тренировки с ЦСКА.

Вчера ирландецът потегли от Шотландия, където живее с неговото семейство, в посока Алания. Кери се забави много с включването си в подготовката на отбора, но за това халфът си има много сериозна причина, а тя е здравословното състояние на неговата съпруга Рейчъл.

Кери получи разрешение още в края на миналата година да се прибере при семейството си и пропусна няколко мача на ЦСКА. И въпреки че ситуацията не се е подобрила много в личен план, играчът все пак ще си изпълни професионалните задължения и ще бъде на разположение на треньорския щаб. Неговият договор с ЦСКА изтича в края на сезона.

Преди няколко дни излезе видео, от което се виждаше как ирландецът тренира в задния двор на дома си и надеждата на спортно-техническото ръководство на армейците е той да не е много изостанал във физическо отношение от своите съотборници.

Със сигурност Кери ще пропусне поне първите две контроли на тима - срещу полския Стал утре и с австрийския Хартберг на 25 януари. Той може да запише минути най-рано в проверката с Динамо Москва на 28 януари в Белек.

В следващите дни Кери ще се готви по индивидуална програма, след като отсъстваше от тренировките на ЦСКА повече от месец.

На този етап не е ясно дали червените ще привлекат нов играч за позицията зад нападателя. Стойчо Младенов е набелязал плеймейкър от португалското първенство, но дали ще се стигне до ангажирането му, ще се разбере в първите дни на февруари.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети