Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. На крачка от финала: Григор Димитров отпадна от US Open

Спорт

На крачка от финала: Григор Димитров отпадна от US Open

На крачка от финала: Григор Димитров отпадна от US Open - Tribune.bg
Снимка:

Дадох всичко от себе си, но не бях достатъчно добър в решаващите моменти, коментира срещата българинът

Григор Димитров не успя да се класира за финала на Откритото първенство на САЩ, след като загуби от руснака Данийл Медведев с 6-7(5), 4-6, 3-6 в първия полуфинал от турнира.

На корт Артър Аш във Флъшинг Медоус петият поставен в схемата Медведев проби още в откриващия гейм, но скоро след това българинът върна пробива. При 6-5 в първия сет Димитров имаше сетбол на сервис на съперника, но не успя да го реализира и се стигна до тайбрек, в който Медведев се наложи със 7-5.

Григор успя да пробие още в първия гейм на втората част, но веднага допусна рибрейк, а в края на сета руснакът натисна и успя пак да вземе подаването на българския тенисист, за да дръпне с два сета. В третата част един пробив бе достатъчен на Медведев, за да затвори мача и да стигне до чист успех след близо два часа и 40 минути игра.

Българинът изрази разочарованието си от загубата, но все пак изтъкна, че представянето му в Ню Йорк е било много положително.

„Като цяло се получи добър мач, всичко реши в няколко ключови точки. Не мисля, че резултатът отразява реално случилото се на корта. Той игра добре, бори се много и бе особено добър в ключовите моменти. Не искам да съм твърде самокритичен. Това бяха две страхотни седмици, първият ми полуфинал тук“, коментира след мача Димитров.

„Дадох всичко от себе си, но не бях достатъчно добър в решаващите моменти. Особено на сетбол в първия сет, знаех какво ще направи той, но той се справи. Определено можех да се представя по-добре в определени моменти. Ако бях успял да взема сетбола, определено вторият сет щеше да е доста различен“, допълни Григор.

„Ако той продължи да играе по същия начин, определено има голям шанс във финала. Сега има и увереност, защото е в добра серия. Това определено помага“, каза още Димитров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети