Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Надал изстрада 19-та титла от Шлема

Спорт

Надал изстрада 19-та титла от Шлема

Надал изстрада 19-та титла от Шлема - Tribune.bg
Снимка:

Испанецът се наложи над Данийл Медведев във финала на Ю Ес Оупън със 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4

Рафаел Надал изстрада 19-та титла от Големия шлем, след като надигра в изключително драматичен петсетов трилър Данийл Медведев във финала на Ю Ес Оупън – в отделните части 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Испанецът се оказа в ролята на догонващ още в третия гейм на откриващия сет, но се върна моментално в мача. Впоследствие фаворитът взе първата част след решителен пробив в 12-тия гейм. Във втория сет Матадора дочака своя миг в шестия гейм, а оттам до края на сета нямаше проблеми и се приближи само на сет от триумфа.

Руският му опонент обаче бе на друго мнение и нямаше никакво намерение да се предава. Въпреки че Надал поведе с пробив в третата част, Медведев направи незабавен рибрейк, а подобно на Рафа в първия сет, проби за 7-5 и се върна в срещата. В следващите геймове опитният испанец изглеждаше разколебан, а руснакът от своя страна играеше със самочувствие и бе напълно равностоен на по-именития си съперник. Пробив в десетия гейм след серия от невероятни удари на Медведев докараха нещата до заключителна пета част.

В нея силите на руснака, като че ли попривършиха и след два пробива, Надал сервираше за титлата при 5-2 в своя полза. Данийл обаче отново отказа да развее бялото знаме и не само че върна единия брейк, но имаше три шанса да върна и втория. Матадорът показа огромния си опит в тези ситуации и спаси и трите възможности, а на свой ред реализира третия си мачбол, за да ликува в крайна сметка с короната от Флъшинг Медоус.

Това е четвърта титла за испанеца в Ню Йорк след успехите му през 2010 (Джокович), 2013 (Джокович) и 2017 (Андерсън). Надал отново надви Медведев, след като по-рано през сезона на твърди кортове го надигра и във финала на Торонто. 33-годишният тенисист завоюва 19-та титла от турнирите на Големия шлем и вече диша сериозно във врата на рекордьора за всички времена при мъжете – Роджър Федерер, който има 20 на сметката си.

Медведев пък се сбогува с изключително натоварен един месец, в който загуби на финалите във Вашингтон, Торонто и Ю Ес Оупън, като грабна първа титла от Мастърс 1000 в Синсинати. За последно зрителите на централния корт в Ню Йорк станаха свидетели на подобна драма във финал преди точно десет години, когато Хуан Мартин дел Потро победи в спора за трофея Федерер. За Надал това бе четвърта титла през годината след Рим, Ролан Гарос и Монреал. Испанецът няма да измести от върха в световната ранглиста Новак Джокович, но определено увеличи шансовете си да завърши годината на върха в мъжкия тенис за пети път в своята кариера. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети