Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Националите U19 шести на олимпийския фестивал в Баку

Спорт

Националите U19 шести на олимпийския фестивал в Баку

Националите U19 шести на олимпийския фестивал в Баку - Tribune.bg
Снимка:

Младите "лъвове" отстъпиха на Чехия с 0:3 (22:25, 21:25, 16:25) в последния си двубой от надпреварата

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 19 години, който е воден от Пламен Христов, завърши на шесто място в крайното класиране на европейския младежки фестивал в Баку. Младите "лъвове" отстъпиха на Чехия с 0:3 (22:25, 21:25, 16:25) в последния си двубой от надпреварата, който бе за петото място, съобщи Българската федерация по волейбол.

Така тимът на Чехия се наредиха пети, а българските момчета приключиха на шеста позиция. С това те повториха миналогодишното си класиране от Евроволей 2018 в Словакия и Унгария, в което завършиха отново на шесто място.

На седмото място завърши тимът на Германия, която се наложи над домакините от Азербайджан с 3:1 гейма. С бронза се окичи съставът на Русия, който записа успех в малкия финал с 3:1 гейма над Беларус. Шампион на младежкия олимпийски фестивал в Баку стана тимът на Италия, който на финала се наложи над Белгия с 3:1 гейма.

Българско участие имаше в спора за титлата при юношите, като младият ни рефер Атанас Върбанов получи престижно назначение и ръководи като първи двубой финалния мач в Баку.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети