Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Нов обрат! Австрия не се отказва от участие на ATP Cup

Спорт

Нов обрат! Австрия не се отказва от участие на ATP Cup

Нов обрат! Австрия не се отказва от участие на ATP Cup - Tribune.bg

Австрия остава участник в отборния турнир по тенис ATP Cup, въпреки отказването заради контузия на първата ракета на страната Доминик Тийм.

Организаторите на надпреварата на твърди кортове от 1 до 9 януари в Синди обявиха, че в отсъствието на 15-ия в класацията на ATP Тийм австрийският състав ще бъде воден от 119-ия в света Денис Новак, а в тима са още 291-ия в ранглистата на сингъл Лукас Мийдлер и специалистите на двойки Оливер Марах и Филип Освалд.

България е първа резерва в турнира и имаше надежди, че след отпадането на Тийм ще замени Австрия в група „Б“ на надпреварата, в която са още Русия, Италия и домакинът Австралия, тъй като първата ракета на „трикольорите“ Григор Димитров, 28-и в света, е доста по-напред в световната ранглиста от Новак.

Причината за това България да не участва на турнира са нови разпоредби на ATP. Една от тях гласи, че, ако втората ракета на дадена страна е в първите 250 на световната ранглиста, то тя ще запази позицията си. Така класирането на Новак остава достатъчно да запази Австрия в състезанието, макар че както той, така и Лукас Мидлер (№291) са със значително по-лош ранкинг спрямо Димитров и Кузманов.

Така единственият шанс на България да намери място в турнира е евентуално отказване на Стефанос Циципас или Николоз Басилашвили, тъй като вторите ракети на Гърция и на Грузия са извън първите 250 на света.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати