Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. НОВ СКАНДАЛ В ИТАЛИЯ: Полиция разследва шефовете на Ювентус

Спорт

НОВ СКАНДАЛ В ИТАЛИЯ: Полиция разследва шефовете на Ювентус

НОВ СКАНДАЛ В ИТАЛИЯ: Полиция разследва шефовете на Ювентус - Tribune.bg

Има съмнения за злоупотреби при сделки с футболисти за 50 милиона евро

Финансовата полиция в Италия (Guardia di finanza) е започнала акция в офиси на Ювентус в Торино и Милано, съобщават медиите на Апенините. Причината са съмнения за злоупотреби при сделки с футболисти и движението на около 50 милиона евро.

Според ANSA, прокуратурата в Италия разследва шестима души. Сред тях са президентът Андреа Аниели, вицепрезидентът Павел Недвед и бившият спортно-технически директор Фабио Паратичи, който сега заема същия пост в английския Тотнъм. В групата разследвани са включени настоящият корпоративен и финансов директор Стефано Черато, бившият такъв Стефано Бертола, както и бившият финансов мениджър на клуба Марко Ре. Основните подозрения са за фалшиво счетоводство и финансови измами.

 
Италианската прокуратура излезе с официално становище по казуса: „От петък следобед по разпореждане на прокурор, служители на финансовата полиция извършват претърсвания в офисите на клуба в Торино и Милано. Полицаи и служители на икономическа и финансова полиция в Торино, делегирани за разследванията, бяха инструктирани да намерят документация и други полезни данни, свързани с финансовите отчети на компанията, одобрени през годините от 2019 до 2021 г., по отношение на покупката и продажбата на спортните права на играчи (входящи и изходящи) и редовното оформяне на финансови отчети. Към момента дейностите са насочени към установяване на хипотезата на престъплението и данни от регистрирани на борсата фирми за издаване на фактури за несъществуващи сделки. Обект на разследването е висшето ръководство и ръководителите на отделите по финансов и спортен мениджмънт в Ювентус“.

Последвайте ни в Google News

 

Етикети Ювентус

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати