Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Стойка Кръстева донесе втори медал за България от олимпийските игри в Токио

Спорт

Стойка Кръстева донесе втори медал за България от олимпийските игри в Токио

Стойка Кръстева донесе втори медал за България от олимпийските игри в Токио - Tribune.bg
Снимка:

Българката си гарантира минимум бронзов медал, но продължава битката за златото

Българката спечели 1/4-финала на турнира по бокс за жени в категория до 51 килограма срещу поставената под № 2 в схемата Юан Чан (Китай), действаща шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нандзин 2014.

Кръстева спечели двубоя с 4:1 съдийски гласа и си гарантира минимум бронзово отличие от олимпийските игри в Токио 2020.

Двубоят започна с успешно кроше на китайката. Ляв прав удар на Стойка Кръстева. Десен прав удар на Стойка попадна в главата на Чан Юан. Нов ляв прав в тялото на Чан пласира Кръстева. Успешна контраатака на Кърстева. Ляв прав на Чан Юан попадна в целта. Стойка Кръстева спечели първия рунд с 4:1 съдийски гласа.

Прекрасна игра на Стойка Кръстева в началото на втория дясно и ляво кроше в главата на китайката. Комбинацията бе повторена и след няколко секунди. Ново страхотно ляво кроше попадна в главата на Чан Юан. Нов десен прав на Кръстева попадна в целта. Успешна контраатака на китайката. Стойка Кръстева се активира в последните секунди. Стойка Кръстева спечели и втория рунд с 4:1 съдийски гласа.

Стойка Кръстева търсеше по-далечна дистанция в третия рунд. Чан започна агресивно, след като трябваше да атакува, за да се надява да излезе крайна победителка в мача. Кръстева показа добра защита и нанесе десен и ляв след контраатака. Българката пласира десен в главата и умно изчакваше опонентката си. Стойка стоеше на добра дистанция и атакува с десен в главата на китайката. Кръстева отново показа добра защита и завърши със самочувствие срещата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати