Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Нова победа! България надделя в контрола с Грузия

Спорт

Нова победа! България надделя в контрола с Грузия

Нова победа! България надделя в контрола с Грузия - Tribune.bg
Снимка:

България приключи паузата за национални отбори със звучна победа - 4:1 над отбора на Грузия.

Националите ни изиграха почти перфектна контрола на "Васил Левски", като само грешка в края ги лиши и от суха мрежа.

В основата за успеха беше Тодор Неделев, който отбеляза първия гол, а след това добави и две асистенции. Борислав Цонев записа първи минути с националния екип, а Андреа Христов вкара дебютното си попадение за "лъвовете".

Първата опасност пред грузинската врата бе създадена в 14-ата минута. След центриране от фал в наказателното поле на гостите Васил Божиков от трудна ситуация стреля с глава, но Мамардашвили се намеси и боксира в корнер. Веднага след това последва ново центриране от корнер в наказателното поле на Грузия и отново Божиков стреля с глава, но право в ръцете на Мамардашвили.

България поведе с 1:0 срещу Грузия след много хубав гол на Тодор Неделев в 20-ата минута. Той стреля от фал и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Мамардашвили.

В 34-та минута националите ни удвоиха аванса си. Димитър Илиев беше съборен в наказателното поле, което доведе до дузпа, а самият той беше безпогрешен от 11-те метра за 2:0.

Грузия пропусна добра възможност в 36-ата минута, когато Тситаишвили стреля от фал, на границата на наказателното поле на България, но след удара му топката премина встрани от десния стълб на вратата на Николай Михайлов.

Точно преди почивката след многоходова атака Тошко Неделев намери Спас Делев около точката за дузпата и крилото на Арда оформи класическия аванс за България.

След почивката гостите заиграха по-активизирано, но в 53-та минута се стигна до корнер за България. Тодор Неделев не центрира добре от него, но топката стигна отново в краката му този път той намери отлично Андреа Христов, който с глава покачи до 4:0.

13 минути преди края на срещата резервата Давиташвили вкара гол в нашата врата след грешка при изнасянето.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети