Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Новият закон за спорта влезе в парламента

Спорт

Новият закон за спорта влезе в парламента

Новият закон за спорта влезе в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Ще замени 20-годишното остаряло законодателство в сектора

Приемането на изцяло новия Закон за физическото възпитание и спорта вече е на финалната права. В парламента започна окончателното гласуване на новата нормативна уредба в сектора. Новият закон трябва да замени досегашния, който беше на повече от 20 години и вече не отговаряше на съвременните реалности.

До писането на новия закон се стигна след нуждата от над 100 промени в стария и подета инициатива от спортното министерство.

Ресорният министър Красен Кралев изрази надежда, че целият закон ще бъде приключен до края на утрешния ден. Иначе новото законодателство влиза в сила веднага след обнародването му в „Държавен вестник“.

Някои от основните нововъведения касаят възможността спортни обекти и съоръжения, общинска или държавна собственост, да могат да бъдат отдавани под наем за срок до 30 години. Това решава сериозен проблем пред клубовете, които се колебаят да правят крупни инвестиции в поддръжката и ремонта на инфраструктурата без гаранции, че е тяхна за дългосрочно ползване.

Новия закон за спорта предвижда спортните клубове да могат да се регистрират като търговски дружества. Освен това се задължават да наемат треньори, за да бъдат вписани в регистъра на спортните федерации.

Според новия закон на публично финансиране ще имат право федерации, които имат най-малко по 20 членове.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети