Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Кралев няма да става шеф на БФС: Ангажиментът ми към премиера е дългосрочен

Спорт

Кралев няма да става шеф на БФС: Ангажиментът ми към премиера е дългосрочен

Кралев няма да става шеф на БФС: Ангажиментът ми към премиера е дългосрочен - Tribune.bg
Снимка:

Моето място е в Министерството на младежта и спорта, има достатъчно кадърни хора във футболните среди, коментира министърът

Нямам никакво намерение да се кандидатирам за президент на Българския футболен съюз. Имам дългосрочен ангажимент към премиера Бойко Борисов и ми предстои да извървя още дълъг път с него. Моето място е в Министерство на младежта и спорта. Това заяви Красен Кралев пред журналисти в Русе. Той коментира, че има още много работа като спортен министър, която според него няма кой друг да свърши. „Бъдещето ми и кариерата ми са свързани с Министерството”, подчерта Кралев.

По думите му, има достатъчно кадърни хора във футболните среди. „Има много кадърни мениджъри, които могат да се справят със задачата. Ако изборът за председател протече по правилата на новия конгрес, държавата ще продължи да помага на футбола, защото е изключително важен спорт, с много голямо социално значение. Ние не сме безразлични към развитието на футбола, а напротив - продължаваме да стоим зад думите си, че мястото и ролята на държавата е да помага. Особено на детско-юношеските школи”, коментира още Красен Кралев.

Той отказа да коментира ситуацията в БФС заради разследването за дейността на съдиите, което тече в момента. Има разследване и за расистките прояви на стадиона.  „Не мога да коментирам нищо, преди да приключат разследванията”, каза Кралев.

Красен Кралев е в Русе за откриването на реконструираното спортно училище, в което държавата е вложила близо 3 милиона. „Искам да видя също и условията, при които тренират русенските боксьори, защото това е една от школите, с които най-много се гордеем. Половината момичета от националния отбор са възпитанички на тази школа - Севда Асенова, Габриела Димитрова, Стойка Петрова”, обясни той.

Спортният министър ще посети и залата за вдигане на тежести в града.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати