Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Огромен интерес към програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Хасково

Спорт

Огромен интерес към програмата „Тенисът - спорт за всички“ в Хасково

Огромен интерес към програмата Тенисът - спорт за всички в Хасково - Tribune.bg
Снимка:

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението

За поредна програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ зарадва децата в Хасково. 48 деца участваха през лятото в тренировките на кортовете на ТК „Хасково" и ТК „Хасково 2015". Те бяха разпределени в четири групи по 12 деца. Две от групите провеждаха тренировките си базата на ТК „Хасково", а другите две на ТК „Хасково 2015".

Треньори на бъдещите таланти бяха Станислав Александров и Стойчо Язаджиев от ТК „Хасково" и Ивана Папазова и Николай Парасков от ТК „Хасково 2015".

За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" се проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети