Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ на ТК „НСА“ и ТК „Барокко“

Спорт

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ на ТК „НСА“ и ТК „Барокко“

Заключителни тренировки по програмата Тенисът - спорт за всички на ТК НСА и ТК Барокко - Tribune.bg
Снимка:

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст

През уикенда на кортовете на ТК „НСА" и ТК „Барокко" в София се проведоха заключителни тренировки по програмата на "Тенисът – Спорт за всички".

За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки), съобщи Българската федерация по тенис.

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" са проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г. На 14 и 15 септември ще бъде проведе финален Мастърс до 8 г. в град Плевен.

Освен това в програмата са и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, „Дъд Боул" в Хърватия, „Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб".


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп