Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Олимпиадата в Токио отново под въпрос

Спорт

Олимпиадата в Токио отново под въпрос

Токио и три съседни префектури поискаха от японското правителство налагането на извънредно положение върху цялата територия на страната, тъй като броят на заразените с COVID-19 сериозно нарасна в последните дни.

Подобен развой поставя под въпрос провеждането на олимпийски игри, които трябва да се състоят в японската столица през лятото.

Искането идва само дни, след като премиерът на страната Йошихиде Суга даде обещание Токио 2020 да се проведе през 2021 г. Губернаторът на Токио Юрико Коике обаче е изключително притеснен от рекордния брой заразени в последните дни. Само в събота в японската столица са отчетени 783 нови случая, като от тях 88 директно са били приети в интензивни отделения.

В предишните дни в Токио за първи път от началото на пандемията са били отчетени ежедневно по повече от 1000 случая, а изследванията са показали, че много от тях се дължат на нов и по-бързо разпространяващ се щам. Заради това Япония затвори всичките си граници за чужденци, а за елитните спортисти вече не се прави изключение в тези правила.

Организационният комитет на олимпийските и параолимпийските игри в Токио изрази притеснения, че новият взрив на заразени с коронавирус може да се отрази върху провеждането на Токио 2020. Олимпиадата трябва да се проведе от 23 юли до 8 август, а параолимпийските игри са в периода 24 август - 5 септември.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още