Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Организаторът на кървавия протест се оказа човек на Бербатов, Терзиев ще го съди за 42 000 лв.

Спорт

Организаторът на кървавия протест се оказа човек на Бербатов, Терзиев ще го съди за 42 000 лв.

Организаторът на кървавия протест се оказа човек на Бербатов, Терзиев ще го съди за 42 000 лв. - Tribune.bg
Снимка:

Организаторът на окървавените протести в София във вечерта на 16 ноември, когато футболни фенове и полицаи влязоха в ръкопашни схватки, се оказа близък на Димитър Бербатов човек. Това е Ивайло Гроздев, който е подал заявлението в Столична община, одобрено впоследствие от кмета Васил Терзиев, съобщава „Новспорт“.

Гроздев е човек, който често може да бъде видян в компанията на хора от футболната опозиция, а последната му публична проява бе в ММС този вторник. Тогава имаше среща на изключените от БФС клубове с хора от ръководството на футболния съюз. Гроздев, който е представител на тима от Област Перник Черногорец Ноевци, бе сред най-активните хора на Бербатов (заедно с Георги Градев), които настояваха президентът на Аматьорската футболна лига Румен Вълков да бъде изгонен от залата.

Ивайло Гроздев е и координатор на щаба на опозицията при събирането на подписките от клубовете за извънреден конгрес. Едната от тях вече „отлежава“ около 18 месеца в съда, а другата от май тази година претърпя пълно фиаско, след като бе подкрепена едва от около 80 клуба.

През 2017 година същият човек бе „дясна ръка“ в екипа на Любо Пенев, който претърпя унизителна загуба в битката за президент на БФС. Гроздев е и сред най-близките приятели на Радостин Василев, който в разстояние на около година на два пъти предаде политическите си съратници и в момента учреди партия МЕЧ. Според запознати представителят на Черногорец Ноевци е сред активистите ѝ.

В крайна сметка, съгласно Закона, организаторът на протеста носи отговорност за случилото се. Кметът на София Васил Терзиев вече обяви, че ще бъде заведен иск срещу Ивайло Гроздев за 42 000 лева, колкото са щетите по общинската собственост.

След погрома: Новият кмет ще съди за 42 000 лв. организатора на протеста

Интересно е кой ще осигури тези пари...


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати