Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Освободиха избраните със скандален конкурс в края на мандата на Лечева шефове на тотото

Спорт

Освободиха избраните със скандален конкурс в края на мандата на Лечева шефове на тотото

Освободиха избраните със скандален конкурс в края на мандата на Лечева шефове на тотото - Tribune.bg

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев извърши промени в Управителния съвет на държавното предприятие „Българския спортен тотализатор“ (БСТ). Освободени са трима членове на УС, включително изпълнителният директор на БСТ и председателят на борда. На тяхно място са назначени нови членове. За изпълнителен директор на предприятието е определен Георги Тарлеков с условието да заема длъжността до провеждането на конкурс. Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев, обявиха от ММС.

Нов гаф на шефовете на тотото: Затрили шанса България да се присъедини към Евроджакпот

Промяната цели подобряване на дейността на Българския спортен тотализатор, предприемане на мерки за оптимизация и усвояване на възможностите, които законът предоставя за развитие на държавния оператор с цел увеличаване на генерираните приходи и осигуряване на повече средства за спорт чрез отчисленията от БСТ. Анализите показват, че независимо от много добрите възможности за развитие на дейността на тотализатора, те не се използват пълноценно и ефективно. В същото време са установени случаи на необосновано освобождаване и замяна на дългогодишни кадри. Прилагана е незадоволителна политика относно доходите на заетите в дружеството служители, слаб е и вътрешният контрол, твърдят от министерството.

Досега действащият борд е назначен след бързо проведен конкурс в последните дни на служебното правителство, завършил с договори с освободените лица, от които притеснително са отпаднали клаузи, даващи възможност на следващото ръководство да взема решения за състава на органите за управление на предприятието, се казва в съобщението.

Както Tribune.bg съобщи още през май, ММС незабелязано провежда скандален конкурс за нови представители на държавата в Управителния съвет на Държавно предприятие „Български спортен тотализатор“. Победители са дотогавашните членове – Таня Андреева, Ангел Иванов и Галина Заркова, а Таня Андреева е и организатор за конкурса.

След скандален конкурс: Старите представители на държавата в Тотото се преизбраха сами

Димитър Илиев пусна проверка на конкурса, с който Лечева назначи борда на тотализатора

„Виждането на екипа на ММС е, че управителното тяло на БСТ следва да действа много по-решително, с ясна визия и цели, насочени към постигане на по-добри резултати и съществено по-високи постъпления на средствата за спорт. Министър Илиев ще предприеме действия за съществено редуциране на разходите за заплати на органите за управление. Друга важна цел е да се установи справедливо заплащане за всички работещи в Българския спортен тотализатор и по-добри условия за труд. Позицията на ММС е, че сега изплащаните възнаграждения на изпълнителния директор, са непропорционално и прекомерно високи за служител в държавно предприятие. От новия екип се очакват бързи действия, повече прозрачност и ясна отчетност в работата му“, допълват ММС.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БСТ, тотализатор
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети