Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. От утре отборите във Висшата лига ще могат да провеждат групови тренировки

Спорт

От утре отборите във Висшата лига ще могат да провеждат групови тренировки

Снимка:

Те се разбраха за това по време на днешната онлайн среща

От утре клубовете от Висшата лига на Англия вече ще могат да провеждат групови тренировки, но без контакт между играчите. Те се разбраха за това по време на днешната онлайн среща, на която се обсъждаха плановете за рестартирт на сезона в Англия.
 
Имаше опасения, че тимовете могат да отложат решението или дори да не го приемат, но в крайна сметка всичките 20 клуба гласуваха "за". Така от вторник вече играчите ще могат да тренират на групи от по най-много петима едновременно. Някои клубове дори ще използват повече от един тере.
 
В дискусията участвата футболисти, мениджъри, лекари, независими експерти и представители на правителството. Задължително е спазването на дистанция и възможно най-добра хигиена. Това е първата фаза от плана за завръщане на футбола.
 
На по-късен етап трябва да се премине и към следващата фаза, в която контактите между футболистите вече ще са разрешени. За тук обаче има страхове, че това може и да не стане толкова лесно, като засега няма дата за преговорите за това. Има план за подновяване на първенството в средата на юни.
 
През уикенда доста от клубовете тестваха играчите си за коронавирус, а някои го правят и днес. Когато всеки тим получи своите резултати, ще може да стартира с тренировките от по петима.  


Етикети Висша лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още