Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отличен старт на годината за Атлетико Мадрид

Спорт

Отличен старт на годината за Атлетико Мадрид

Отличен старт на годината за Атлетико Мадрид - Tribune.bg
Снимка:

"Дюшекчиите" се наложиха с 2:1 над Леванте

Атлетико Мадрид спечели с 2:1 двубоя си срещу Леванте от XIX кръг в Ла Лига. Победата дойде благодарение на попадения на Корея (13) и Фелипе (18). За тима на гостите се разписа Марти (16). След успеха „дюшекчиите“ изместиха Севиля от третото място. Леванте остава на 9-а позиция с 26 точки.

Още в първата минута от двубоя пред Ателтико се откри страхотна възможност за откриване на резултата. Анхел Корея проби отдясно, след което стреля силно по диагонала, но вратарят спаси с плонж. Отбитата топка попадна в Жоао Феликс, който пробва удар, но бранител блокира. Трети шанс имаше Саул, но прати над вратата.

В 13-ата Мората бе изведен сам срещу вратаря, но не успя да го преодолее, а и освен това бе маркирана засада на нападателя.

В същата минута „дюшекчиите“ организираха нова атака, при която Партей прати топката надясно към Трипиър, англичанинът в движение центрира към Корея, който с точен удар прати покрай вратаря за 1:0.

Три по-късно гостите изравниха. Кампаня центрира от фаул, Роджер Марти засече бързо топката в движение, тя се отби в гърба на Мората и влетя в долния ляв ъгъл на вратата.

Атлетико обаче много бързо успя да върне преднината. В 18-ата Ренан Лоди прати в наказателното поле, Фелипе засече с глава към долния десен ъгъл, а стражът на Леванте Фернандес не успя с плонж да стигне до кълбото – 2:1 за домакините.

В 31-ата Мората получи в наказателното поле, но не успя да си поведе добре и топката му бе отнета от Кабако.

В 37-ата Корея отправи точен удар към вратата, но му липсваше сила, заради което Фернандес успя да избие.

След почивката Жоао Феликс имаше шанс да се разпише, но след негов удар топката мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Малко преди края на двубоя Енис Барди можеше да донесе точка на Леванте. Македонецът проби добре в наказателното поле на Атлетико, след което прати топката към левия ъгъл на вратата, но Ян Облак успя с брилянтен плонж да избие с една ръка.

В добавеното време Барди засече центриране отдясно с глава и от няколко метра прати към вратата, където Облак за пореден път показа класата си и запази преднината на своя тим, която остана непроменена до последния съдийски сигнал.

Иначе в ранните двубои Валенсия и Реал Мадрид се поздравиха с победи.

„Прилепите“ влезнаха в Топ 6 след минимален успех над Ейбар. Единственото попадение в мача на „Местая“ отбеляза Макси Гомес в 27-ата минута.

В двубоят от 17:00 часа Реал Мадрид записа класическото 3:0 като гост на Хетафе. Давид Сория си отбеляза автогол в 34-ата, а Рафаел Варан покачи резултата в 53-ата. Лука Модрич в добавеното време на втората част оформи крайното 3:0. След успеха Реал оглави класирането в Примера, изпреварвайки Барселона. Тимът на Ернесто Валверде гостува на Еспаньол днес в късния мач от 22:00 часа.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати