Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отлично начало за България и Владимир Зографски в Пекин

Спорт

Отлично начало за България и Владимир Зографски в Пекин

Отлично начало за България и Владимир Зографски в Пекин - Tribune.bg

Най-добрият български ски-скачач Владимир Зографски се класира за финалите на нормална шанца на Олимпийските игри в Пекин.

В квалификациите родният представител записа скок от 97.5 метра и с 99.7 точки намери място в утрешния финал в надпреварата.

Преди скока си Владимир Зографски трябваше да напусне "масата" за старт, заради вятъра в комплекса в Джъндзякоу.

Силният порив накара организаторите да забавят скока на българина с около минута, но това не попречи на доброто му представяне.

Той финишира 13-и в крайното класиране, което е сериозен успех, тъй като от 53 състезатели 50 продължават напред в състезанието на нормалната шанца.

Финалът в дисциплината е утре (6 февруари) от 13:00 часа наше време и ще бъде излъчван директно по БНТ.

„Надявам се утре да е по-добре, допуснах няколко грешки, но това е квалификация, утре е големият ден. Забавянето преди скока не бих казал, че ми пречи, аз гледам да се концентрирам за това какво ми престои. По-лошо е, ако се наложи да чакаш на тези температури“, сподели Зографски пред БНТ след квалификацията.

„Олимпийските игри са най-големият зимен форум, всичко е на много високо ниво, на мен ми харесва тук, бих казал по-добре от предишните две, на които съм участвал“, допълни той и бе запитан за неудобството от провеждането на тестове против COVID-19 всеки ден.

„На Световната купа също имаме всеки ден тестове, така че може да се каже, че вече сме свикнали. Ако искаме да подобрим класирането от последната Олимпиада, ще трябва да направим подобрения“, сподели още Зографски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати