Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отложиха крайната дата за завършване на първенството в Италия

Спорт

Отложиха крайната дата за завършване на първенството в Италия

Отложиха крайната дата за завършване на първенството в Италия - Tribune.bg
Снимка:

Това съобщи президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина

Крайната дата за завършване на сезона в Серия "А" бе отложена от 30 юни на 2 август, съобщи президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина.

По този начин Федерацията иска да остави достатъчно дълъг времеви прозорец, за да може сезонът да бъде завършен изцяло, след като правителството в страната позволи мачовете да бъдат подновени.

"Светът на футбола работи неуморно и с отговорност, за да намери конкретни и работещи решения на кризата, създадена от Covid-19, като решенията също така трябва да предпазват и турнирите и първенствата през сезон 2020/21", коментира Гравина.

Във вторник 20-те клуба от Серия "А" единодушно гласуваха сезонът в Италия да бъде довършен, когато това е възможно, въпреки че в последните седмици президентът на Бреша Масимо Челино на няколко пъти заяви, че е категорично против подновяване на първенството и дори каза, че няма да пусне отбора си на терена при такъв сценарий.

Футболната федерация се надява отборите да получат позволение да започнат тренировки на 4 май, когато се очаква правителството да започна да отпуска мерките за борба с разпространение на коронавируса. Италия е една от най-тежко засегнатите страни от коронавируса, като до момента са регистрирани близо 190 хиляди случая на заразени с вируса, както и над 25 хиляди починали./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Серия А

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети