Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Отложиха решението за Бундеслигата за следващата седмица

Спорт

Отложиха решението за Бундеслигата за следващата седмица

Отложиха решението за Бундеслигата за следващата седмица - Tribune.bg
Снимка:

Това обяви Хелге Браун, шеф на кабинета на канцлера Ангела Меркел

Германското правителство ще вземе решение дали да поднови сезона в Бундеслигата през следващата седмица. Това обяви Хелге Браун, шеф на кабинета на канцлера Ангела Меркел.

Браун каза пред местната телевизия NTV, че на 6 май Меркел ще проведе заседание с премиерите на 16-те провинции в страната. На нея ще се обсъждат възможности за отхлабване на някои от мерките в борбата с Covid-19, както и евентуалното рестартине на Първа и Втора Бундеслига, което Браун определени като "чувствителна тема".

По-късно днес Меркел трябваше да разговаря с 16-те премиери, но бе взето решение мерките за социално дистанциране да се удължат с още седмица до 10 май.

Някои политици в Германия вече се обявиха в подкрепа на продължаването на първенството, което бе спряно в средата на март месец. Сред поддръжниците на идеята са още германската хокейна звезда на Едмънтън Ойлърс Леон Драйсайтл, както и известният австрийски психиатър Райнхард Халер, който посочи пред "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", че връщането на спорта по телевизията ще намали напрежението у хората, които седят изолирани в домовете си.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бундеслига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп