Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Борислав Михайлов остава президент на БФС

Спорт

Борислав Михайлов остава президент на БФС

Борислав Михайлов остава президент на БФС - Tribune.bg
Снимка:

Борислав Михайлов остава на поста президент на Българския футболен съюз. Това се случи на извънреден конгрес, провел се в Зала 1 на Националния дворец на културата в София.

Михайлов получи 241 гласа. За Димитър Бербатов са гласували 230, а за Христо Порточанов - 8. Има и една невалидна бюлетина. 

От 483 делегати са гласували 480. 

От Зона София са гласували 153 клуба, от Варна - 106, от Пловдив - 128 и от Велико Търново - 93.

Борислав Михайлов управлява БФС от 2005 година като за бившия вратар на националния отбор това ще е пети мандат начело на БФС.

Първоначално в надпреварата влязоха шестима кандидати - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Георги Захариев, Христо Христов и Ивайло Дражев. Последните трима обаче се отказаха в последния момент от кандидатурите си оставиха в битката само Бербатов, Михайлов и Порточанов.

Конгресът стартира със скандали. В пресцентъра се излъчваше залата, но без звук, което направи работата на журналистите невъзможна, защото никой, освен делегатите, не може да разбере хода на конгреса.

„От резултата съм изненадан, конгресът мина като конгрес. Неприятен за мен резултат. Има спорове или дали да има балотаж, но те обявиха, че е спечелил – трима не са гласували от 480 делегати“, сподели Христо Порточанов.

От екипа на Бербатов са поискали балотаж, тъй като смята, че при хипотетично изравнени гласове, няма да има мнозинство. Бившият национал е поздравил Михайлов за победата, като е имало диалог относно тримата делегати, които в крайна сметка не дадоха своите гласове.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати