Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Петър Величков: На 12 март ще има ново гласуване за президент на БФС

Спорт

Петър Величков: На 12 март ще има ново гласуване за президент на БФС

Петър Величков: На 12 март ще има ново гласуване за президент на БФС - Tribune.bg
Снимка:

Ако изборът е честен, Борислав Михайлов ще бъде свален, заяви бизнесменът от екипа на Димитър Бербатов

В момента екипът на Димитър Бербатов събира подписи от клубовете и на 12 март догодина ще се проведе нов Конгрес на БФС, където отново ще бъда гласувано за президент. Това съобщи в ексклузивно интервю за NOVSPORT бизнесменът Петър Величков, който е сред най-близките съратници на Бербо в борбата му за сваляне от власт на Борислав Михайлов.

"На 18 март 2022 година има свикан редовен конгрес и неговото провеждане е задължително, най-малко заради гласуването на бюджета на БФС за периода 2022-2026 година. Без такова гласуване БФС няма как да получи лиценз за упражняване на дейността си от ММС. Клубовете ясно разбират това и огромна част от тях искат да използват този конгрес за да се освободи Михайлов и действащото ръководство на БФС и да се избере ново. Вече се събира подписка от клубовете за това конгресът през март да премине по конкретен дневен ред, който съдържа в себе си освобождаването на сегашното ръководство и избор на ново. Освен това този дневен ред до голяма степен гарантира честното провеждане на този конгрес по Устава на БФС и закона. Ясно е, че при този сценарий Михайлов няма да може да остане служебно на власт. А целта му е точно такава - да се задържи в БФС още няколко години, за да мине давност за много от нарушенията, направени от него и екипа му", заяви той.

Според Величков повечето клубове в България вече са узрели за промяна във футбола ни. "Половината от клубовете смело показаха желание за промяна и това БФС да има ново ръководство. Мисля, че много клубове не повярваха , че Михайлов може да загуби конгреса през октомври, изхождайки от това как бяха проведени последните конгреси на БФС и манипулациите на които са станали свидетели там. Клубовете ни разказваха многократно какво е ставало на тези конгреси. Видя се обаче, че Михайлов няма солидна почва под краката си за оставане в БФС и на следващия конгрес ще бъде сменен. Малко е ядрото от клубове около Михайлов. И това са клубове, които са имали конкретни ползи от неговото управление. Говоря за материални ползи и нищо друго. Ние обаче ще помагаме на всички клубове", допълни бизнесменът.

Той не вижда никаква промяна в БФС след конгреса на 12 октомври. "Каква промяна? Нищо конкретно не се вижда. Михайлов ще уволни неудобните и нарочените за виновници за провала му на последния конгрес. Това ще е най-много. Друго не очаквам. Но пак повтарям - целта му не беше нещо да се променя, а да остане служебно на власт в БФС още няколко години. Няма да стане, обаче, няма кой да го чака толкова!"

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ЧЕТЕТЕ ТУК!!!
 




Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати