Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Петима национали се класираха за полуфиналите на "Авеню къп"

Спорт

Петима национали се класираха за полуфиналите на "Авеню къп"

Петима национали се класираха за полуфиналите на Авеню къп - Tribune.bg
Снимка:

Адриано Дженев отстрани Зоран Лудоски (Сърбия) със 7-6 6-1

В заключителната фаза са вече срещите от международните турнири по тенис за юноши и девойки до 16 г. "Авеню къп", който е от календара на Тенис Европа. При юношите трима състезатели на България достигнаха до финалното каре в Бургас.

Поставеният под №1 Адриано Дженев отстрани Зоран Лудоски (Сърбия) със 7-6 6-1 и в спор за място на финала ще излезе на корта срещу №3 Кристиан Тесзари от Румъния, съобщава Българската федерация по тенис.

В другия полуфинал ще спорят Джордж Лазаров и Илиян Радулов. Тръгналият от квалификациите Лазаров елиминира Михаил Влодарчик от Полша, а Илиян Радулов, продължаващ напред след отказване на Павел Маринов в първия сет при 5-0 гейма.

При девойките представителката на ТК „Авеню" Наира Геворкян (на снимката), състезаваща се за Русия и №1 в схемата, елиминира Лия Пенчева с 6-4 6-3. На полуфинал тя ще спори с Анастасия Александра Николова, която се справи с 6-3 6-2 с Мария Рогачева. Другият полуфинал е София Кашченко от Русия и №2 Александра Габровска, която надделя с 6-2 6-1 над Неда Миленкович (Сърбия).

При двойките финалната среща при девойките на 8 ноември е №1 в схемата Наира Геворкян и Александра Габровска срещу Юлия Герман (Молдова) и Кармен Андрееа Хъря (Румъния). В петък е и финалния двубой при юношите, в който Виктор Марков и Илиян Радулов ще излязат за трофея на кортовете в Бургас срещу Михаил Бровинчи –(Молдова) и Кристиян Тесзари (Румъния).


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети